Hur man byter olja i en 1999 Yamaha YZ400F

för 1998 YZ400F var Yamahas första fyrtakts inträde i den starkt konkurrensutsatta motocross dirt bike kategori. Även om motocross scenen hade dominerats helt av tvåtakts maskiner fram till denna punkt, visade YZ400F att vara en championship-vinnande motorcykel samma år. Den 1999 YZ400F oförändrat från föregående år som ett bevis på sin race-värdighet. Dock lämnade kraven från off-road racing tonvikt på underhåll och krävde en oljebyte var fem timmars användning. Saker du behöver
Oil fånga pan
Hylsnyckel
10 och 17 uttag mm
Funnel
Shop handdukar
Momentnyckel
4 och 5 mm Allen skiftnycklar
Oljefilter
2 liter, 10W-30 Typ SH motorolja
Visa fler instruktioner
1

Starta din YZ400F och ta det för en kort, fem minuters resa att värma motoroljan. Placera YZ400F på sina trekantiga stativ när den har värmt och låt den svalna i 10 minuter.
2

Lägg ut en olja fånga pan under YZ400F motor. Skruva loss motorn plug vevhus avlopp, beläget i centrum av skidplate under motorn, med en hylsnyckel och en 17 mm hylsa. Låt avloppet vevhuset olja tills det minskar till en ljus trickle.
3

Skruva oljan tanklocket från YZ400F s ram, mellan bränsletanken och styret. Placera en tratt under oljetanken avtappningsplugg som sitter på undersidan av den främre ramlisten nära framsidan av motorn. Rikta tratten på din olja fångst pan, skruva av oljetanken avtappningspluggen, med hjälp av en hylsnyckel och en 14 mm hylsa. Låt oljan rinna ur oljetanken tills det avtar till en ljus trickle.
4

Rengör vevhuset och olja Tankdräneringen tips plugg och trådar med en butik handduk, sedan skruva pluggarna in i motorn och ramen för hand. Dra åt pluggen vevhuset drain till 14 foot-pounds, med en momentnyckel och en 17 mm hylsa. Dra åt oljepluggen Tankdräneringen till 17 foot-pounds, med en momentnyckel och en 14 mm hylsa.
5

Lossa klämman fäster avgasröret i ljuddämparen, med hjälp av en skruvmejsel. Lossa avgasröret bultarna från framsidan av motorn cylindern, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Dra avgasröret fram för hand tills den lossnar från motorn cylindern och ljuddämparen.
6

Skruva den nedre oljefilterlocket bult, som ligger på framsidan av höger motor vevhuslock, med en 4 mm insexnyckel. Låt oljan kvar i oljefilterhuset rinner ut din olja fångst pan. Skruva loss de två övre oljefilterlocket bultar, med en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Dra oljefilterlocket och oljan Uppgiftslämnaren ur höger sida av motorn.
7

Skjut ett nytt oljefilter i oljefilterhuset för hand. Kontrollera O-ringarna på insidan av oljefilterlocket för tårar eller sprödhet. Avlägsna och byt ut O-ringarna, om de är skadade på något sätt. Coat in O-ringarna med en 10W-30 Typ SH motorolja, tryck sedan oljefilterlocket på plats. Dra åt oljefiltret bultarna till 7,2 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel, 4 mm Allen uttag och 10 mm hylsa.
8

Slip avgasröret i ljuddämparen och avgasporten på framsidan av motorcylindern för hand. Skruva avgasröret bultar på plats, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Dra åt bultarna till 17 foot-pounds, med en momentnyckel och en 5 mm Allen socket. Dra åt ljuddämparen klämma, med hjälp av en skruvmejsel.
9

Placera en tratt i oljetanken påfyllningsröret. Fyll oljetanken med 1,5 liter 10W-30 motorolja. Ta bort tratten och skruva oljan locket på plats för hand.
10

Torka bort eventuellt utspilld olja med en handduk, och sedan starta YZ400F motor för att cirkulera oljan. Låt motorcykeln tomgång under tre minuter, sedan stänga av motorn. Avlägsna olja locket och rengör oljestickan med en butik handduk. Sätt tillbaka mätstickan i oljetanken, sedan dra tillbaka det. Lägg en till två uns av olja i oljetanken i taget, om oljenivån är under den nedre markeringen tryckt på oljestickan. Rengör oljestickan och skruva oljan locket på plats, om oljenivån är mellan mätstickan övre och lägre betyg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111489.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.