Hur du gör din egen Pipes för en 650 V-Star

Göra rör för en 650 V-Star kräver mekanisk expertis, kunskap om motorcykeln och specialverktyg. En mall används för att korrekt konfigurera avgaserna så att du kan rida utan att kontakta en het rör och luta sig in varv utan att skada rören. Vid val av material måste diametern av röret vara kompatibel med avgasgrenröret på motorn. Göra rör för en 650 V-Star börjar med att ta bort sätet, bensintanken, gamla rör och eventuella tillbehör som hämmar tillgången till utblåsningsgrenrören och motorcykelns ram. Saker du behöver
Metric verktyg
1/4-tums aluminium stång, 6 meter lång
filtmarkör
Avgasrör slang
Bågfil
Flat fil
koningsverktyg
Slangar bender
Avgasrör fästen
Mufflers och fästen
Visa fler instruktioner
1

Höj motorcykeln på en reparation monter. Du kan göra rören med cykeln parkerad på mitt stativ, men en reparation stativ tillåter dig att arbeta på en lämplig nivå.
2

Gör mallar för rören med 6-fots längder om 1 /4-tums aluminium stång som du böjer för hand. Position ena änden av varje stång vid ett avgasgrenrör och göra den första böjen ca 2 inches från grenröret.
3

Fortsätt att böja och konfigurera mallar till de punkter där varje rör ansluter till en ljuddämpare, eller längre för vidöppna rören. Markera de mallar på placeringarna av halsdukar eller ändarna på rören med en filt markör.
4

Mät och kapa avgasröret slangen genom att överföra mätningarna från aluminium mallarna till råmaterialet. Kapa rören till rätt längd med bågfil och fila ojämnheterna med en flat fil.
5

Flare slutet av varje rör för infästning vid grenröret med ett koningsverktyg.
6

Passa mallarna på varje rörlängd. Markera för böjar med filtmarkör. Böj rören i en slang Bender använder mallarna som guider för graden av varje böj.
7

Skjut Avgasflänsar på varje rör och mot de utsvängda ändarna. Installera nya avgas packningar på grenröret och skruva flänsarna till grenröret. Bolt rören till motorcykelns ram med avgas-rörkonsoler.
8

Anslut halsdukar på varje rör och säkra anslutningar med ljuddämpare klämmor. Bolt flikarna på varje klämma på motorcykeln. Hoppa över detta steg om du gjort raka rör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111311.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.