Hur man ändrar Clutch Springs på en KLX 110

Kawasaki KLX 110 var utformad för att introducera yngre ryttare till motorcykel, samtidigt som den ger en större och snabbare foundation att hålla ryttaren underhöll när han växer. Dessa attribut är också bra för vuxna pit-bike racing scenen, som hade stor del domineras av mindre 50 cc maskiner. Även om KLX 110 är kraftfull för sin storlek, kan motorcykelns kopplingsfjädrar beskattas med vikten av en vuxen ryttare, vilket gör överföringen att glida i stället för att driva KLX 110 framåt. Byte av svaga kopplingsfjädrar med styvare fjädrar gör kopplingen att fungera normalt. Saker du behöver
Oil fånga pan
Hylsnyckelsats
8, 10, 13 och 14 uttag mm
Momentnyckel
Slagborrmaskin
Phillips bit
Adapter socket
1 quart, 10W-40 API SE-motorolja
Visa fler instruktioner
1

Starta KLX 110 och låt den gå på tomgång på plats i 5 minuter för att värma sin motor olja. Stanna motorn efter att den har värmts, och låt den svalna i ytterligare 10 minuter.
2

Lägg ut en olja fånga pan under motorn. Skruva bort oljeavtappningspluggen från botten av vevhuset, med hjälp av en 14 mm hylsa och en hylsnyckel. Låt oljan rinna i minst 10 minuter. Skruva oljeavtappningspluggen i motorns vevhus för hand, dra sedan åt den till 22 foot-pounds med en momentnyckel och en 14 mm hylsa.
3

Ta bort skidplate från botten av KLX 110: s ram, med hjälp av en hylsnyckel 13 mm hylsa och en 8 mm hylsa. Skruva den kickstart bulten nivå nypa, med hylsnyckel och en 10 mm hylsa, dra sedan kickstart spaken bort av kickstart axeln som sticker ut från kopplingskåpan. Ta höger fot peg, med hjälp av en hylsnyckel och en 13 mm hylsa. Avlägsna det bakre bromshandtaget, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm hylsa.
4

Demontera skruvarna kopplingskåpan från höger sida av motorn, med en mutterdragare försedd med en Phillips bit. Dra locket och dess packning bort från motorn för att avslöja de primära och sekundära koppling församlingar.
5

Dra triangulära boll-urkopplingsmekanismen, växelförargaffel, frisättning cam och båda lagren bort av större primära kopplingsaggregat i mitten av motorn för hand.
6

Skruva alla sex skruvarna från den primära kopplingstryckplattan, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Dra bort tryckplattan av den primära kopplingen för hand. Dra alla fyra kopplingsfjädrar bort av de primära fjäderkopplingen nav torn för hand.
7

Skjut de nya kopplingsfjädrar på den primära fjäderkopplingen nav torn. Placera tryckplattan över primära kopplingsnavet och fjädrar. Skruva bultarna tryckplatta på plats, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Dra åt bultarna till 30 tum-pounds med en momentnyckel och en 10 mm hylsa. Suppleant från bult till bult i ett korsvis mönster för att jämnt fördela tryckplattan mot kopplingsfjädrar.
8

tillbaka triangulära boll-urkopplingsmekanismen, växelförargaffel, frisättning cam och båda lagren i primära kopplingsanordning för hand.
9

tillbaka kopplingskåpan och packningen på den högra sidan av motorns vevhus. Dra åt bultarna kopplingskåpa till 46 tum-pounds, med hjälp av en momentnyckel försedd med en Phillips bit och en adapter socket.
10

Sätt höger fot peg, med hjälp av en hylsnyckel och en 13 mm uttaget. Tryck på den bakre bromshandtaget och kickstart spaken i sina respektive platser, dra sedan åt spakar "nypa bultar med en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Installera hasplåten på botten av KLX 110 s ram, med hjälp av en hylsnyckel 13 mm hylsa och en 8 mm hylsa.
11

Fyll motorn med tre fjärdedelar av en liter 10W- 40 API SE-motorolja genom påfyllningsröret ovanpå kopplingskåpan. Starta KLX 110 och låt den bli varm i 5 minuter, sedan stänga av motorn. Låt oljan sedimentera under 3 minuter. Lyft KLX 110 till ett vertikalt läge och kontrollera oljenivån om nivårör inbyggd i botten av kopplingskåpan. Lägg en liten mängd olja i motorn, om oljenivån är under synglaset nedre märket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111455.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.