Hur man byter bromsarna på en Intruder 1500

Suzuki VL1500 Intruder var tänkt som en långväga touring motorcykel, ge sina ryttare med förmågan att resa längdåkning i relativ komfort. Medan korsar lång motorväg sträckor kräver lite bromsning, kan rida i stadsmiljö snabbt slits ut inkräktaren bromsbelägg. Byte antingen främre eller bakre bromsbelägg görs enklare med införandet av ett avtagbart lock på baksidan av båda bromsoken. Medan bromsbeläggen tas bort, kommer du också att rengöra bromsok kolvarna att inte skada gummitätningar som hindrar bromsvätska läcker ut bromsoket. Saker du behöver
8 mm insexnyckel
skruvmejsel
Tänger
Broms rengöringsspray
mjuk borste
brytjärnet
Högtemperatursfett

Visa mer instruktioner
Front Brake Pad ersätter
1

Dra plastsnäpplocken bort av bromsok bultar, som ligger på baksidan av den högra främre gaffelben. Lossa båda bromsok bultar, med en 8 mm insexnyckel. Dra den främre bromsok från framgaffeln benet och frambromsen rotorn för hand.
2

Bänd bromsklossen täcka upp på baksidan av den främre bromsok, med spetsen på en plan skruvmejsel. Ta bort hårnål klipp från ändarna av stiften bromsbelägg, som ligger vid den inre ytan av bromsoket. Dra stiften bromsbelägg ut från den yttre ytan av bromsok med tång. Dra bromsbelägg och båda fjäderclips ur bromsoket för hand.
3

Spraya bromsok mun och inre kolven med en broms rengöringsspray för att ta bort löst bromsdamm och smuts . Försiktigt skrubba inre kolven och det omgivande området med en mjuk borste för att ta bort kraftiga avlagringar broms damm. Torka bort eventuellt kvarvarande bromsrengöringsmedel med en butik handduk.
4

Sätt de gamla bromsbeläggen i bromsoket munnen. Placera ett spett mellan bromsbeläggen, tryck sedan den inre kolven i bromsoket kroppen. Ta bort spett och de gamla bromsbeläggen.
5

Coat bromsbelägget stiften och de nya bromsbelägg 'metallplattor tillbaka med högtemperaturfett. Slip bromsbelägg i den främre bromsok, skjut stiften bromsbelägg halvvägs in i bromsoket. Slip fjäderklämmorna på plats mellan bromsklossarna och bromskontakterna pad. Skjut stiften bromsbelägg helt genom den främre bromsok. Tryck hårnål klipp i de hål som borrats in i broms tips pad stift. Snap bromsbelägget locket på baksidan av bromsok.
6

Skjut den främre bromsok på frambromsen rotorn och på plats mot höger gaffelben. Skruva bromsok montering bultar på plats, med hjälp av en 8 mm insexnyckel. Dra åt bultarna till 25,5 foot-pounds, med en momentnyckel och en 8 mm Allen socket. Skjut plastlock på bromsok montering skruvskallar.
7

Pump främre bromshandtaget flera gånger tills bromshandtaget känns fast, vilket tyder på att bromsbeläggen har stängt runt frambromsen rotorn.

Bakre Bromskloss ersätter
8

Bänd bromsbeläggens täcka bort av toppen av den bakre bromsok, som ligger på höger sida av bakhjulet, med hjälp av spetsen på en flat skruvmejsel.
9

Dra hårnål klipp bort av ändarna på tapparna bromsbelägg, belägna på insidan av den bakre bromsoket för hand. Dra stiften bromsbelägg ut från framsidan av den bakre bromsok, med en tång.
10

Spray bakre bromsok s inre kolven med en broms rengöringsspray för att ta bort löst bromsdamm och smuts. Försiktigt skrubba inre kolven och det omgivande området med en mjuk borste för att ta bort kraftiga avlagringar broms damm. Torka bort eventuellt kvarvarande bromsrengöringsmedel med en butik handduk.
11

Sätt de gamla bromsbeläggen i bromsoket. Placera ett spett mellan bromsbeläggen, tryck sedan den inre kolven i bromsoket kroppen. Ta bort spett och de gamla bromsbeläggen.
12

Coat bromsbelägget stiften och de nya bromsbelägg 'metallplattor tillbaka med högtemperaturfett. Slip bromsbelägg i den bakre bromsok, skjut stiften bromsbelägg halvvägs in i bromsoket. Slip fjäderklämmorna på plats mellan bromsklossarna och bromskontakterna pad. Skjut stiften bromsbelägg helt genom den bakre bromsok. Tryck hårnål klipp i de hål som borrats in i broms tips pad stift. Snap bromsbelägget locket på toppen av den bakre bromsok.
13

Pump bakre bromspedalen tills pedalen känns fast, vilket tyder på att bromsbeläggen har stängt runt bakbromsen rotor.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111456.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.