Hur du ändrar drivremmen på en Kawasaki Prairie Twin 700

En gnisslande ljud, tillsammans med en förlust av makt, kan signalera att din Kawasaki Prairie 700 drivrem börjar sträcka sig bortom dess livslängd. Kawasaki rekommenderar byte av drivrem efter 100 timmars ridning tid, men extrema förhållanden och ridning stilar kan bära ut bältet långt innan 100-timmars varumärket. Ta bort och sätta bältet är en ganska lätt uppgift som kräver endast ett fåtal verktyg, så att du kan byta ut bältet på fältet, om det behövs. Räkna med jobbet att ta minst 15 minuter att slutföra. Saker du behöver
10 och 17 hylsor mm
Hylsnyckel
Philips skruvmejsel
långskaftad breaker bar
Drivrem
Visa fler instruktioner

1

Lossa slangklämman fästa luftskåpet kanal till bältet locket, som ligger på höger sida av motorn, med en Philips skruvmejsel. Lossa bältet kåpans bultar med en 10 mm hylsa och en hylsnyckel och dra sedan bort locket från motorn och luften rutan kanalen.
2

Lyft en liten del av drivremmen över kanten av den bakre remskivan. Placera en 17 mm hylsa fäst till en långskaftad breaker bar över den bakre remskivan s monteringsbulten. Vrid remskivan moturs tills remmen kan dras av den bakre remskivan.
3

Dra ut bältet bakom främre remskiva och bort från motorn.
4

Sätt den nya drivremmen runt främre remskivan. Slip remmen under den bakre remskivan och krok så mycket av remmen över kanten av den bakre remskivan som möjligt. Vrid den bakre remskivan moturs med en 17 mm hylsa och en breaker bar att dra ut bältet helt på trissan.
5

tillbaka bältet locket på höger sida av motorn, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Tryck kanalen luftlådan på flänsen på toppen av remkåpan. Dra åt luftskåpet kanalens slangklämma med en Philips skruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110705.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.