Motorcykel Tie förfaranden

Till casual observatör, transporterar en motorcykel i sängen av en pickup eller släpvagn kräver lite mer än en ramp och en handfull band. Om du gör det säkert, men kräver lite mer eftertanke och förberedelser. Efter de rätta procedurerna, samt ha en assistent och rätt utrustning, kommer att minska risken för en olycka som kan medföra skador på motorcykeln och orsaka personskador. Välja Tie-Down utrustning

Att ha rätt utrustning är ett absolut måste när du transporterar din motorcykel genom pick-up lastbil eller släpvagn. Välj en ramp som kan stödja vikten av din motorcykel och dig själv, och gör att du kan gå bredvid motorcykeln. Om det behövs, kan du använda två mindre ramper som side-by-side, en för dig och en för motorcykeln. Du behöver också en uppsättning av fem spärrkonsol spännband och mjuka slingor eller styret remmar för att förhindra de tie-down rem krokar från skada motorcykelns färg. Mjuka slingor fungerar bäst för kryssare eller motorcyklar försedda med rörformiga styret. Sportmotorcyklar bör använda styre remmar, som har koppar som passar över ändarna på clip-on-stil styret.
Laddar Motorcykel


Laddar motorcykeln på ett säkert sätt på din pickup eller släpvagn beror mycket på valet av ett plant, jämnt parkeringsplats. Att välja ett område med en svag uppgång för att minska vinkeln på lastramp kanske låter som en bra idé, men det kan bli farligt om marken är ojämn. När du har valt ett lastutrymme, placera din ramp mot kanten på pickup eller släpvagn sängen, därefter fast ramp till sängen med en ratcheting tie-down bandet att förhindra rampen glider ut från under dig. Haka resterande spännband över ankarpunkter i alla fyra hörnen av sängen, placera banden "ratcheting kammekanism nära fästpunkten. Lägg de remmar fria ändar mot sidorna av sängen. Stå bredvid motorcykeln med upphöjda cykelställ, tryck sedan på motorcykeln upp mitt på rampen. Ha din push-assistent om du behöver hjälp. Stanna när framhjulet vidrör den främre änden av pickup eller släpvagn säng, sänk sedan motorcykeln på sin cykelställ.
Säkra motorcykeln

Förbereda styret kommer att bero på vilken typ av motorcykel du transporterar. Om du transporterar en sport cykel, glida styret rem kopparna över motorcykelns styre. Annars loop de mjuka öglor över båda sidor av styret. Kroka fast spännband på styret remmar eller öglor. Har din assistent grenslar motorcykeln med båda fötterna jämnt planterade på sängen golvet och lyft den till en upprätt position. Håll cykelställ sänks. Dra spännband jämnt tills motorcykeln hålls vertikalt med remmarna. De spännband måste vara tätt utan att komprimera framgaffeln mer än en tum för att undvika skador på tätningar gaffel olja. Försiktigt vicka motorcykeln från sida till sida, medan din assistent fortfarande sitter på den, för att säkerställa att motorcykeln hålls säkert på plats. Slip en mjuk slinga över motorcykelns ram nära bakhjulet, sedan koppla de bakre spännband på slingorna. Dra båda bakre spännband jämnt och tätt, sedan binda de fria ändarna av spännband till ankarpunkter med knutar. Du kan höja motorcykelns cykelställ på denna punkt. Innan du lämnar, haka av rampen och placera den i sängen bredvid motorcykeln.
Avlastning Motorcykel

Park din pickup eller släpvagn på en plan, jämn yta och ställa in din ramp, som beskrivits tidigare. Har din assistent grenslar motorcykeln med båda fötterna stadigt på sängen golvet, släpp sedan de bakre förankringsmekanismerna rem cam. Haka de bakre remmarna och dra de mjuka slingor av av motorcykelns ram. Har din partner lägre cykelställ, tryck sedan in motorcykeln till höger för att skapa lite slack i den högra främre tie-down bandet. Släpp höger tie-down bandet långsamt då och haka av den från styret rem eller mjuk ögla. Lossa och haka vänster tie-down bandet, sänk sedan motorcykeln på sin cykelställ. Har din assistent demontera motorcykeln. Stå bredvid motorcykeln och rulla ner för rampen, använder den främre bromsen för att bromsa dess nedgång så behövs. Sänk motorcykeln på sin cykelställ, när det har rullat bort från rampen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111173.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.