Hur du ändrar tändstiften på en 2006 Kawasaki Ninja 6R

Din Kawasaki Ninja ZX-6R kan inte fungera utan sina tändstift, vars enda uppgift är att antända blandningen av luft och bränsle som förbrukas av dess motor. Inom det normala intervallet körförhållanden på väg, bör din Ninja tändstift inspekteras varje 12.000 miles och bytas ut vid behov. Konkurrenskraftig användning, såsom racing, kommer att ta en vägtull på tändstiften, kräver ersättning efter varje händelse. Dessutom, att motorproblemet intervallet från misständningar till överhettning kan orsakas av en skadad eller defekt tändstift. Saker du behöver
5 mm insexnyckel
10 mm socket
Hylsnyckel
Två 10 mm Blocknycklar
stjärnskruvmejsel
16 mm tändstiftshylsor
Fyra NGK CR9E tändstift
Visa fler instruktioner
1

Skruva par bultar som fäster vänstra sidoluckan, liksom den enda bult från framkanten av den högra sidokåpan, placerad under båda sidor av framsätet, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Dra sidoplåtarna bort från ramens montera genomföringen.
2

Skruva loss bultarna från båda sidor av framsätet, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Lyft den främre delen av sitsen uppåt tills den går fri från bränsletanken och dra sätet framåt för att frigöra hakarna sitter under sadeln baktill på motorcykelns ram.
3

Skruva av negativa batterikabeln bult, anges med ett minustecken (-) symbolen tryckt på batteriet, med en stjärnskruvmejsel. Dra den negativa batterikabeln från batteriet och dess kontaktytor.
4

Skruva den främre bränsletanken täcka bult, placerat på framsidan av tanken, nära styret, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Lossa skruvarna på båda sidor av tanken med en 5 mm insexnyckel. Skruva svängbulten och dess mutter från basen av bränsletanken, användning av ett par 10 skiftnycklar mm kombination.
5

Lyft bränsletanken utanför motorcykelns ram. Koppla den elektriska kontakten från botten av tanken, liksom dräneringsslangen och bränsleledningen. Ställ bränsletanken åt sidan.
6

Koppla ur luftinsläppet tryckgivaren från höger sida av luftskåpet. Koppla bort alla fyra bränsleinsprutare bly kontaktstyckena från toppen av luftskåpet. Ta del av platsen för varje kontakt som du kopplar dem. Lossa alla fyra kanalsystem klämmor på botten av luft box med en stjärnskruvmejsel. Skruva den främre luftlådan monteringsbult, placerad nära styret, med användning av en 10 mm uttag och en hylsnyckel. Dra luften rutan av motorn och intag kanaler.
7

Koppla den första kontakten tändspolen längst vänster sida av motorn, dra sedan tändspolen upp och ta ner den tändstiftet. Skruva loss tändstiftet ur motorn med en 16 mm tändstift socket och en hylsnyckel. Skruva en ny plug CR9E gnista i motorn, för hand, dra sedan åt den till 113 tum-pounds med en momentnyckel och en 16 mm tändstift socket. Skjut tändspolen på änden av tändstiftet och anslut den elektriskt kontaktdon. Upprepa för att ersätta de återstående tre tändstiften.
8

Skjut luften rutan på kanalerna motorns luftintag, dra sedan åt ledningshalvorna klämmor med en stjärnskruvmejsel. Skruva den främre luftskåpet monteringsbulten på plats, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Återanslut bränsleinjektorn kontakterna i den ordning de togs bort. Anslut luften kontakten inloppet sensor i uttaget på höger sida av luft rutan.
9

Placera bränsletanken ovanpå luft rutan och motorcykelns ram. Skjut svängbulten in i botten av tanken och löst skruva pivot muttern på plats. Lyft tanken mot svängbulten och anslut bränsleledningen, tömningsslangen och den elektriska kontakten till sina respektive positioner under tanken. Sänk tanken och skruva sidomonteringsorganet bultar på plats med en 5 mm insexnyckel. Skruva den främre bränsletanken monteringsbulten på plats med en 5 mm insexnyckel. Dra svängbulten och dess mutter med ett par 10 skiftnycklar mm kombination
10

Sätt tillbaka batteriets minuskabel på batteriets negativa. (-) Terminal. Dra terminalen bulten med en stjärnskruvmejsel.
11

Skjut hakar fast baksidan av framsätet i spåren byggs in i motorcykelns ram, sänk sitsen på plats. Skruva sitsupphängningen bultar på plats med en 5 mm insexnyckel.
12

Tryck på flikarna på de inre ytorna av båda sidor täcker in de Rammonterat genomföringar. Skruva sidoluckan montering bultar på plats med en 5 mm insexnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111064.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.