Hur man kör en manuell Motorcykel

Det vore vettigt att alla som kan cykla och köra en manuell växellåda bil bör veta hur man rider en motorcykel eftersom detta kräver liknande kompetens. Till skillnad från en bil, dock är en motorcykel gaspådrag, växellåda och koppling inrättades i omvänt, som kräver att föraren kan manövrera kopplingen för hand och flytta till fots. Detta gör den enkla uppgiften att rulla iväg från stillastående en komplicerad balansgång. Den goda nyheten är att när du har denna behärskar, kommer resten komma naturligt. Instruktioner
1

Stå till vänster om motorcykeln och ta tag i styret. Dra in bromshandtaget med din index och fingrar mitten och håller den på plats. Sväng höger ben över motorcykeln och sänk dig på sätet. Lyft motorcykeln från sin cykelställ och i upprätt läge. Höj ställ med din vänstra fot och plantera båda fötterna på marken. Släpp bromshandtaget.
2

Slå på tändningen. Vänd på kill switch på höger handtag i "Kör" eller "On" läge. Rulla motorcykeln framåt något för att se till att den är i neutralläge. Tryck på startknappen med höger tumme för att starta motorn.
3

griparkopplingen in med din vänstra hand. Placera din vänstra fot på fotpinnen. Tryck växelspaken nedåt ordentligt med spetsen på din vänstra fot för att flytta till första växeln. Sakta släpp kopplingshandtaget tills motorcykeln börjar rulla framåt. Dra i kopplingshandtaget att sluta. Upprepa detta steg tills du är bekväm med känslan av kopplingen engagerande.
4

släpp kopplingshandtaget långsamt och försiktigt rulla gasreglaget bakåt med höger hand som kopplingen griper in. Motorcykeln ska börja rulla framåt. Släpp kopplingshandtaget helt och rulla gasreglaget försiktigt tillbaka för att öka din hastighet. Dra i kopplingshandtaget och rulla på gasen framåt för att bromsa. Dra in bromshandtaget med höger pek-och långfinger smidigt och försiktigt för att komma till ett fullständigt stopp. Upprepa detta steg tills du är bekväm med känslan av att accelerera från ett fullständigt stopp.
5

Shift i första växeln och släpp kopplingshandtaget. Accelerera långsamt men stadigt till 20 miles per timme. Dra i kopplingshandtaget in och rulla gasreglaget framåt. Tryck bestämt växelspaken uppåt med spetsen på din vänstra fot för att flytta förbi neutral och i andra växeln. Släpp kopplingshandtaget smidigt och rulla gasreglaget tillbaka att accelerera. Upprepa detta steg för uppväxling till tredje, fjärde och femte växeln som din hastighet och komfort nivåerna ökar.
6

nedväxling i en lägre växel som din hastighet minskar. Dra i kopplingshandtaget. Tryck växelspaken stadigt nedåt med spetsen på din vänstra fot. Höj motorns varvtal en aning genom att snabbt rulla på gasen tillbaka något. Släpp kopplingshandtaget smidigt och rulla på gasen igen för att fortsätta på din väg. Upprepa detta steg för nedväxling i fjärde, tredje, andra och första kugghjul som din hastighet minskar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107107.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.