Vad är progressiva Fork Springs ?

Motorcykel gaffel fjädrar absorberar gupp olika beroende på hur de är lindade . De spolar raka äderkonstanter är jämnt fördelade . Spolarna av progressiva äderkonstanter lindas löst vid ena änden och växa allt tätare i den andra. Grundkoncept

Progressive Gaffelfjädrarna tillåta en motorcykel för att initialt ha mjuk, smidig suspension vid början av resor, i den löst lindade delen av fjädern . Som mer fjädringsväg används och krafter på fjädring ökar , ger tätare lindade delen av fjädern större motstånd mot kompression .
Spring Betygsätt

Fjäderkonstant är kraft i pounds, som krävs för att komprimera en tum av en spiralfjäder . Rak ränta , eller linjär , fjädrar kräver en viss mängd kraft ( 100 kg. , Till exempel ) för att komprimera varje tum av våren . A 25/50 progressiv fjäder tar 25 pund. att komprimera den första tum av våren , 28 £ . att komprimera nästa tum, etc , tills den slutliga tum av fjädern är slutligen komprimeras av £ 50 . av våld .
Applications

Progressiva fjädrar är idealiska för casual kryssare och sport - touring motorcyklar . Progressiva fjädrar är i allmänhet inte rekommenderas för högpresterande street ryttare som utför aggressiva inbromsning och kurvtagning . Progressiva fjädrar är inte vanliga i konkurrenskraftiga arenor road racing eftersom åkare beroende fjädring feedback med mer förutsägbart beteende .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108659.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.