Hur byta olja på en Honda Reflex Scooter

Den NSS250 Reflex scooter har producerats av Honda Motor Company från 2001 till 2007, som ersätter Hondas CH250 Helix touring-style scooter. Utifrån ett större chassi, jämfört med de mindre samtida, förutsatt att Reflex riklig effekt och tillräckligt tröst att resa utanför stadens gränser. Hålla Reflex trafiksäkra åberopat en stadig schema för motorolja ändras var 4.000 miles. Vilket är i linje med den relativa enkelhet som tilltalar scooter ryttare, ändra Reflex olja är ganska enkelt och kan slutföras på några minuter. Saker du behöver
Hylsnyckel
17 mm hylsa
dräneringskärlet
oljesilen cap O-ring
delar Rengöringsspray
1 liter, 10W-30 API SG mc-klass motorolja
Visa fler instruktioner
1

Flytta Reflex till en nivå, välventilerat arbetsområde och lyft den på sin centralstödet. Starta Reflex motor. Låt den gå på tomgång i stället för 3 minuter sedan av motorn och låt den svalna i 10 minuter.
2

Skruva av oljepåfyllningslocket från höger motorkåpan, som ligger nära den bakre svingarmen nedan rätt passagerar fotpinnen, för hand.
3

Skruva oljan skärmen locket, som ligger direkt nedanför oljelocket, med hjälp av en hylsnyckel och en 17 mm hylsa. Tappa ur motoroljan i en dräneringstråget i minst 5 minuter.
4

Dra skärmen oljesilen ur oljan skärmen porten för hand. Spraya insidan av silen skärmen, mot motorn, med en del rengöringsspray för att ta bort sediment eller partiklar fastnar i silen. Skjut silinsatsen in i motorn.
5

Byt olja skärmen locket O-ringen med en ny O-ring. Skruva på locket oljan skärmen in i motorn för hand. Dra åt locket till 14 foot-pounds, med en momentnyckel och en 17 mm hylsa.
6

Fyll motorn med 1 liter 10W-30 API SG mc-motorolja, med hjälp av en tratt . Skruva oljan locket på plats för hand.
7

Starta Reflex motor. Låt den gå på tomgång i 3 minuter, sedan stänga av motorn. Kontrollera oljenivån, med mätstickan inbyggd i oljelocket. Lägg 2 oz. av 10W-30 API SG mc-motorolja i motorn, om oljenivån är under mätstickan nedre markeringen. Tillsätt inte olja i motorn, om oljenivån är vid eller nära centrum av mätstickan övre och undre markeringarna. Skruva oljan locket på plats för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111295.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.