BSA A10 Vridmoment specifikation

BSA A10, annars känd som den gyllene Flash på grund av sitt guld livré, var en brittisk motorcykel tillverkad av Birmingham Small Arms Company (BSA). Det byggdes 1949-1962. Vridmoment, i termer av motorns underhåll, hänvisar till den mängd kraft som krävs för att dra åt en komponent. Specifikationer ges vanligen i foot-pounds. Topplocksskruvarna

Enligt BSA servicebladet nr 208, när du byter topplocksskruvarna, bör du "göra dem alla riktigt tight." Arbeta diagonalt för att säkerställa jämn täthet, lämnar centrala lutande bulten till slutet. När alla skruvar är "rätt ner" du ska ge dem en "slutlig skiftnyckel" för att se till att de är riktigt tight.

SRM Classic Bikes är mer specifik i sina rekommendationer. Enligt SRM, är det vridmoment för alla topplocksskruvarna på BSA A7 och A10 modeller från 1950 och framåt 32 foot-pounds.
Vevaxel Bultar

BSA service Sheet No 208 ger råd om vevaxel ersättare. Vevaxeln, även känd som vev, är den del av motorn som ändrar förflyttningen av kolven (s) till rotationsrörelse. Om du har ersatt vevaxeln på din A10 kan du ha möjlighet att montera original svänghjul, om det är funktionsduglig. För att göra detta, passerar den över drivsidan av vevaxeln och skruva fast flänsen med sex höghållfasta bultar. Tjänsten arket rekommenderar bara att du säkert dra åt bultarna och ger inga specifika moment. Arket anger att bultarna ska "peined över på muttrarna för att låsa dem." Med andra ord, slog med bollen-pein av en boll-pein hammare, eller boll-Peen hammare, tills skruvskallar deformeras tillräckligt för att låsa. Tack vare framsteg i bulten teknik, denna gamla teknik för fästskruvar anses nu vara primitivt. Men om du vill bygga en A10 till originalbatteri standarder, kanske du vill nå din hammare snarare än din momentnyckel.
Big ändkolvar
< p> En momentnyckel bör användas för att dra åt dessa skruvar för att se till att de inte åt för hårt. Två typer av stora ändkolvar användes. På tidiga modeller, var bultarna 22 T.P.I. B.S.F. Dessa har 22 gängor per tum (TPI) som använder den brittiska standarden fina (BSF) standard. För dessa bör momentnyckel fastställas till 10 foot-pounds. På senare modeller, var de använda bultarna 26 T.P.I. C.E.I. Dessa har 26 gängor per tum med cykeln Engineers Institute (CEI) standard. För dessa bör momentnyckel sättas till 8-1/2 foot-pounds. Den senare typen bultar, komplett med muttrar, kan användas som ersättning för den tidigare typen. Från 1956 och framåt, är momentinställning 22 foot-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110471.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.