Hur man byter olja i en Honda CRF 70

CRF 70F kommer från en lång rad av mini smuts cyklar produceras av Honda Motor Company, som tjänar som en nybörjar maskin för yngre ryttare att skära sina tänder på. Med detta dirt bike i funktionsdugligt skick innebär en liten mängd underhåll, mestadels i form av förändringar motorolja var 600 miles eller sex månader, beroende på vilket som inträffar först. Processen påminner om att ändra en bil eller lastbil olja. Dock använder CRF 70F motor rengöringsbart oljesilen att filtrera bort skräp i olja, i stället för en engångs filterelement. Saker du behöver
Shop handdukar
10 och 17 uttag mm
hylsnyckel
dräneringskärlet
delar rengöringsspray
Tätningsbricka
Momentnyckel
1 quart, 10W-40 mc-specifika motorolja
Visa fler instruktioner
1

Starta CRF 70F och ta det för en kort, 5 minuters resa. Stanna motorn och stötta motorcykeln på cykelställ. Låt motorn svalna i ytterligare 5 minuter.
2

Torka området runt oljelocket, som ligger på höger sida av motorn, med en fuktig handduk, för att avlägsna smuts och damm. Skruva av oljelocket och dess bifogade mätstickan från motorn för hand.
3

Lossa avtappningspluggen på nedre högra sidan av motorblocket, med hjälp av en 17 mm hylsa och hylsnyckel. Tappa ur motoroljan i ett uppsamlingskärl. Rock motorcykeln från sida till sida, när oljeflödet har reducerats till en ljus trickle.
4

Dra tätningsbricka bort av gängorna avtappningspluggen. Rengör avtappningspluggen med delar rengöringsspray, sedan glida en ny tätningsbricka över avtappningspluggen tråden. Skruva bort avtappningspluggen i motorns vevhus för hand, dra åt avtappningspluggen till 18 foot-pounds med en momentnyckel.
5

Skruva ur skruvarna från omkretsen av den högra motorns vevhus lock, med hjälp en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra bort locket från motorns vevhus locket för att avslöja kopplingsarrangemanget. Dra ut oljan skärmen ut underifrån kopplingsarrangemanget hand.
6

Spray oljan skärmen med en del rengöringsspray för att avlägsna instängd skräp från skärmen mesh. Torka bort resterande partiklar med en butik handduk. Push oljan skärmen in i motorn, vänd den avsmalnande sidan av skärmen inåt.
7

tillbaka den högra luckan motorns vevhus. Dra åt locket montering bultar till 7,5 foot-pounds, med hjälp av en 10 mm hylsa och en momentnyckel.
8

Häll en halv liter 10W-40 motorolja i motorn genom oljelocket filler hals. Torka bort all spilld olja, skruva sedan oljan locket på plats.
9

Starta motorcykeln och låt den gå på tomgång i stället för 3 minuter, vilket gör att oljan att cirkulera genom motorn. Stanna motorn och låt oljan nöja ytterligare 3 minuter.
10

Skruva av oljelocket för hand, sedan torka sina oljestickan med en butik handduk. Sätt in oljestickan i motorn tills oljan locket vilar mot toppen av påfyllningsröret, dra ut oljestickan. Lägg 1 till 2 oz. av 10W-40 motorolja i motorn, om oljenivån värdet ligger under den övre nivån markeringen tryckt in mätstickan. Torka av mätstickan och skruva sedan oljan locket ordentligt på plats för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111272.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.