Hur du ändrar huvudcylindern på en Honda CB750

En läckande främre broms huvudcylinder på din Honda CB750 kan snabbt förvandlas till en stor huvudvärk, skapa frågor som sträcker sig från en total förlust av de främre bromsarna att måla skador som orsakas av frätande bromsvätska . Även kit finns att återuppbygga huvudcylindern, byta hela enheten är ofta det enklaste och billigaste sättet att gå. Lyckligtvis, ta bort och byta huvudcylindern är inte så svårt att göra, bara vara säker på att täcka din CB750 bensintank för att förhindra spillt bromsvätska från att skada lacken. Saker du behöver
Hand pump handdukar
Shop
14 mm skiftnyckel
6 mm skiftnyckel
Koppar krossa bricka
bromsvätska
Clear plastslang
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på sin kick stand. Vrid styret helt åt vänster och skruva av höger spegel. Avlägsna behållaren locket och det inre membranet från huvudcylindern. Sug ut kvarvarande bromsvätska med en handpump.
2

Placera en butik handduk direkt under banjobult som håller bromsledningen till huvudcylindern. Med hjälp av en 14 mm nyckel, ta bort banjo bult och dra bromsslang bort från huvudcylindern. Ta huvudcylindern från styret, med hjälp av en 6 mm nyckel för att skruva huvudcylindern s klämbultarna. Dra huvudcylindern bort från styret.
3

Avlägsna sexkantmuttern från botten av huvudcylindern med en 6 mm nyckel. Ta bromshandtaget bulten med hjälp av en 6 mm skiftnyckel, dra bromshandtaget bort från huvudcylindern. Montera bromshandtaget på nya huvudcylindern, sätter spaken bulten genom huvudcylindern och dra åt den med en 6 mm nyckel. Skruva fast muttern på den utskjutande änden av spaken bulten och dra åt den med en 6 mm nyckel.
4

Montera nya huvudcylindern på styret, sätta in och dra åt bultarna med en 6 mm skiftnyckel. Placera bromsledningen mot huvudcylindern och skruva banjo bult och en ny koppar krossa brickan på plats. Dra åt banjo bult med en 14 mm nyckel. Fyll huvudcylindern är reservoar med färsk bromsvätska.
5

Lufta frambromsen kretsen. Bifoga en klar plast slang till avluftningsventilen på den främre bromsok. Vrid avluftningsventilen ett 1/4 varv medurs med en 8 mm nyckel för att öppna ventilen. Dra in bromshandtaget och håller den på plats. Stäng bromsok s avluftningsventil, vrida den 1/4 varv moturs med en 8 mm nyckel. Upprepa tills bromsvätska fyller plastslangen och det finns några luftbubblor i fluiden. Stäng avluftningsventilen och ta ut plastslangen. Torka bort all spilld bromsvätska med en trasa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107202.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.