Delar av en fyrtaktsmotor

Den fyrtakts motorn är hjärtat i de flesta moderna motorcyklar. Även fyrtakts motorer finns i olika förskjutningar och cylinder arrangemang, deras grundläggande komponenter förblir densamma. Topplock

Även kallad den övre änden, cylindertoppsmuttrarna husen kolvarna, ventiler, vipparmar och kamaxlar. Addera Ventiler
< p> Ett par ventiler, som används för att styra bränsle insug och avgas, styrs av en uppsättning fingrar som heter kamaxel lober. Eftersom insugningsventilen öppnas, är en blandning av bränsle och luft från förgasaren dras in i cylindern. Avgasventilen driver ut det använda luft /bränsleblandningen efter förbränningen.
Kamaxel

Vanligtvis kedja eller växeldrivna, kamaxeln snurrar, med sina lober till ansätta vipparmarna. Dessa öppna de insugs-och avgasventilerna vid förinställda intervaller.
Bilder Piston

Kolven åker upp och ned i cylindern och komprimerar luft /bränsleblandningen som ska antändas av ett tändstift. Den förbrännande kraft driver kolven nedåt. Kolven är fäst vid en förbindelsestång genom en kolvbult. Addera Vevaxel

Vevaxeln består av en vänster och höger svänghjul anslutet till kolvens vevstake genom en vevtapp, som roterar för att skapa kolvens upp-och-ner rörelse. Kammen kedjedrivhjulet monterat på vevaxeln, som styr kedjan som driver kamaxeln.
Transmission

Växellådan består av en uppsättning kugghjul som omvandlar rotationshastigheten hos vevaxeln till vridmoment. Kraftöverföringen är kopplad genom kopplingen och orsakar framdrevet att snurra på den konverterade förhållandet, dra kedjan och slutligen orsakar bakhjulet att snurra när kedjan drar bakdrev.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106481.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.