Hur man ändrar främre bromsbelägg på en 2002 Yamaha Roadstar

Även om det finns flera modeller i Yamahas 2002 linje av Roadstar motorcyklar, de alla starkt beroende av deras främre bromsbelägg att bromsa snabbt och effektivt. Ändra bromsbeläggen på dessa motorcyklar är en relativt smärtfri uppgift som kan genomföras med grundläggande handverktyg i en kort tidsperiod. Men ta dig tid att rengöra och inspektera bromsoken och rotorer för att förhindra andra frågor från att bli ett problem på vägen. Saker du behöver
12 mm nyckel
6 mm Allen socket
Hylsnyckel
Aerosol broms-Rengöringsspray
Handdukar
skruvmejsel
Replacement bromsbelägg

Visa mer instruktioner
1

Ta bort reflexerna från framgaffeln. Detta steg krävs endast för Roadstar 650 modeller. Med hjälp av en 12 mm nyckel, ta bort par bultar som håller fast reflektorerna på framgaffeln benen. Dra reflektorerna bort och sätt tillbaka bultarna tillbaka in gafflarna, dra åt bultarna löst att säkra broms-bromsok fästen.
2

Ta bort den främre bromsok från sitt fäste, med en 6 mm Allen socket för att skruva loss bromsok s bultar. Skjut tjocklek från konsolen. Använda ett bungee rep, hänga bromsok från styret. Vid denna punkt, kommer bromsbeläggen fortfarande fästas bromsok s fäste.
3

Dra bromsbelägg från konsolen och frambroms rotor. Ta bort metall sköldar från baksidan av bromsbeläggen och fjäderklämmor från de övre och nedre kanterna av dynorna. Kasta de gamla bromsbeläggen.
4

Inspektera bromsrotorn tillstånd, letar specifikt för repor eller urgröpningar på rotorns yta som har skapats av de slitna bromsbelägg. Om rotorn är skadad, byt ut den omedelbart.
5

Rengör insidan av bromsok, klipp våren och sköldar med en aerosol broms-rengöring spray och torka torrt med en ren handduk. Inspektera bromsoket för tecken på läcker runt slangkopplingar och kring de inre kolvarna. Titta även för korrosion uppbyggnad eller ärrbildning runt eller på själva kolven. Om bromsok eller dess kolvarna är skadade, kontakta din lokala Yamaha-handlare eller motorcykel-reparation specialist för att få ditt tjocklek byggs om eller bytas ut. Om bromsok verkar oskadat trycker bromsok s inre kolvarna tillbaka i bromsoket kropp för hand.
6

Slip fjäderklämmorna tillbaka på bromsok s fäste och placera metallskärmar över baksidan av de nya bromsbelägg. Montera bromsbelägg på bromsok s fäste.
7

Skjut bromsok över bromsbelägg och konsolen. Sätt i och dra åt bromsok s bultar med en 6 mm Allen socket. Ta bort reflektorn bultarna från framgaffeln och sätt tillbaka reflexerna på framgaffeln. Dra åt reflektor bultarna med en 12 mm nyckel. På resterande främre bromsok
8

Repeat. När bromsbeläggen på båda bromsoken har ersatts, prime frambromsen kretsen. Dra den främre bromshandtaget in upprepade gånger i långsam, även motioner att återuppbygga frambromsen s hydraultryck. Stanna när ett företag pull krävs för att dra i bromshandtaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107177.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.