1983 Yamaha Maxim 650 Carb Justeringar

1983 års Yamaha Maxim använder två Mikuni CV förgasare för att driva den tvåcylindriga, 650cc motor. Konstant hastighet (CV) förgasare är vanliga på cruiser cyklar eftersom utformningen ger jämnare acceleration än typiska slide-ventil förgasare. Justering av förgasaren kräver mekanisk expertis och kunskap av CV operationen eftersom det gäller de viktigaste jets, nålar jet och bränsle-luft-blandningar. Synkronisera förgasarna för daglig ridning sker med hjälp av motorcykelns varvräknare att samordna tomgång och gaspådrag. Saker du behöver
1983 Yamaha 650 service manual
metriska verktyg
Huvudsakliga jets (tillval) Sida 2 Mikuni 34mm förgasar kit Sida 2 luftfilter patroner
Visa fler instruktioner
Konfigurera
1

Stäng bränsleventilen petcock och ta bort sadeln från motorcykeln.
2

Lossa luftrenare från både förgasare och kasta filtret patroner. Koppla bränsleledningar och kopplingar gasreglage från båda förgasare. Ta bort båda förgasare och placera dem på en arbetsbänk.
3

bort bränsle skålar från båda förgasare. Töm eventuell kvarvarande bränsle i skålar i en bensindunk. Kasta packningarna flottörhuset. Placera varje skål upprätt på bänken med flöten och munstycken nål intakta.
Rik och Lean Justeringar
4

Vänd förgasarna över. Notera storleken på de viktigaste jets stämplat på ytan av varje stråle. Om cykeln går starkare när den är kall och svagare när det värms upp, är huvudmunstycket för stort. Om cykeln går dåligt när den är kall och något bättre när det värms upp, är huvudmunstycket för litet. Ersätt de viktigaste jets som behövs.
5

Vrid båda förgasare och ta bort förgasaren caps mellangärde och gaspådrag returfjäder från vardera. Observera placeringen av klippen munstycksnålen inne båda förgasare. Om motorn är stark i mitten till höga registret (5000 rpm till 7500 rpm) när den är kall, men dåligt när det värms upp, förgasarna är alltför rika och nålen klipp måste sänkas. Om prestandan är undermåliga på mid-range, förgasarna är för magert och nålen klipp måste höjas.
6

höja eller sänka nålen klipp ett hack på vardera förgasare som behövs för att redogöra för rika eller mager drift. Sätt de nya fjädrarna gasreglage retur från kit Mikuni förgasare i varje förgasare. Montera de nya membran och packningar mössa på varje förgasare. Sätt tillbaka locken på varje förgasaren.
7

Håll bränslet skålar nivå och mäta flottören höjd från läppen av skål på varje förgasare med ditt metriska float gauge. Sänk flottörhöjd 1-mm om du har installerat en större main jet. Höj flottörhöjd 1-mm om du har installerat en mindre main jet.
8

Inkludera nya packningar flyta skålen från kit och sätt tillbaka float skålar till varje förgasare.

Synkronisera Carbs
9

Montera förgasare på motorn. Anslut gaspådrag kopplingar och båda bränsleledningar. Sätt nya filterpatroner i varje luftrenare och sätt tillbaka luftrenare på båda förgasare.
10

Öppna ventilen bränsle petcock. Starta motorcykeln och låta motorn värmas upp till normal arbetstemperatur.
11

Ta en position som gör att du kan styra gaspådrag twist-grip och observera gasreglage kopplingar på båda förgasarna. Vrid gasreglaget flera gånger och låta motorn gå på tomgång. Observera varvräknare när du justerar gas-stop skruvar på varje förgasare så båda gaspådrag spakarna är synkroniserade och motorn går på tomgång vid 950 rpm.
12

Låt motorn gå på tomgång. Vrid bränsle-luftblandningen skruv på en förgasare varje sätt tills du hittar den punkt där motorn går på tomgång på snabbast. Upprepa proceduren för att justera bränsle-luftblandningen på motsatt förgasaren.
13

Observera varvräknare. Justera tomgång till 950 RPM genom att vrida gasvajern justeraren antingen sätt som behövs. Sätt tillbaka sadeln på motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110952.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.