Historien om Harley Davidson Motor Co

Den Milwaukee-baserade Harley-Davidson Motorcycle Company började 1903 med en en-cylindrig motorcykel byggd i en lada. Den nystartade företaget växte till cirka 20 anställda i sina första sju år av existens, och med 2011 Harley-Davidson hade 62 procent av marknadsandelen för motorcyklar med motorer 850 cc och större. Även andra stora motorcykel beslutsfattare som indiska misslyckades, expanderade Harley sin räckvidd över seklet, om än med några gupp i vägen på vägen. Early Years

Arthur Davidson och Bill Harley byggde sin första motorcykel med en enda cylinder med en 3.125-tums hål och 3,5-tums stroke. En kort stund senare gick Arthurs bror, William, det nya bolaget. Harley-Davidson producerade 11 motorcyklar i 1905, och sedan 154 år 1908. En 1000 cc V-Twin-modellen kom 1909, och den V-twin motor blev motorcykeltillverkare mest kända funktionen. Företaget fick ett uppsving när det vunnit ett kontrakt med den amerikanska militären i 1917 att leverera 20.000 cyklar till soldater i Europa under första världskriget Företaget hade nästan 2000 återförsäljare runt om i världen.
Tillväxt

Efter första världskriget, fokuserade Harley på tävlingsbanan för att testa nya cyklar och att fastställa prestanda rekord som skulle innebära ökad försäljning. År 1921, i genomsnitt Harley 100 mph på en styrelse-täckt travet i Fresno, Kalifornien. Harley motorer ökade till 1340 cc i mitten av 1930-talet. En Harley satte också ett hastighetsrekord på 136 km /h på Daytona Beach 1937. En utveckling var skapandet av de trehjuliga Servi-bilar för kommersiellt bruk och brottsbekämpande trafikkontroll. Den Harley eagle logo i art déco-stil började visas på bränsletankar som bolaget försökt att stilisera sina cyklar för att öka försäljningen under depressionen. Med utbrottet av andra världskriget i 1941, upphörde Harley mesta av sin civila tillverkningen. Genom 1945, tillverkades 88.000 Model WLA Harleys för den amerikanska militären och cirka 20.000 cyklar för den kanadensiska militären.
Tidig efterkrigstiden

Vid utgången av världskriget, köpte återvänder amerikanska militärer militära överskottslager Harleys, eftersom civila motorcyklar hade ännu redskap för produktion. Riders började anpassa cyklar för tävlingar eller bara för utseendet. De tog ofta fendrar släppa vikt eller förlängas framgafflarna - en populär anpassning som utvecklats till helikoptern. Men GIs förde också utländska cyklar från Europa, inklusive brittiska tillverkade Nortons och triumfer. År 1959 introducerade Japans Honda sina motorcyklar till den amerikanska marknaden. Under denna period drabbades stora motorcyklar en bild problem på grund av negativ publicitet kring gäng outlaw biker. Utländska importen fick fotfäste på marknaden, och tvingade Harley-Davidson att ompröva sin ståndpunkt att bli mer konkurrenskraftig med importen.
Senare år

Harley tyckte det hittade svaret i 1969 med den amerikanska Machine och Foundry, som köpte Harley-Davidson. Enligt AMF, producerade Harley den XLCR 1000 Cafe Racer och FX 1200 Super Glide. Varken cykeln såg distans som en Harley, men blek imitation av de japanska cyklarna. De hade stora motorer, men byggkvalitet var dålig. Harley entusiaster ylade över deras utspädda utseende. Harley-Davidson köpte tillbaka bolaget från AMF 1981. Det refocused är uppmärksamheten på att producera retro-stil Harleys genom att betona sin old-school look. Genom 2009, knackade Harley i Indien motorcykeln marknaden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111129.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.