Vad är avtagbart Armor på en skinnjacka?

Skinnjackor med avtagbar rustning säljs för användning av motorcyklister. Avtagbar rustning kan komma i många former och storlekar som bestäms av tillverkaren. De material, standarder certifiering, och metod för fastsättning på jackan är de viktigaste sakerna som en ryttare bör undersöka när man överväger en sådan skinnjacka. Funktion

Avtagbar rustning bifogas skinnjackor avsedda för mc bruk. Det kan fästas till skuldrorna, armbågar och spinal områden av jackor för att skydda förare i händelse av en krasch. Även skinn kan skydda mot nötning, absorberar den inte den energi som genereras av en hård påverkan. Avtagbar rustning absorberar och sprider denna energi för att skydda ryttare.
Material

Avtagbar rustning kan vara tillverkad av vanligt skum, minne skum, plast eller plast inklämt runt en aluminium kärna. Former är inte standard, och även om rustning är avtagbar, är det oftast tillverkade av tillverkaren för att passa konturerna av specifika skinnjackor.
Normer

Till skillnad från Department of Transportation (DOT) standard för motorcykelhjälmar, som i juni 2010, det finns ingen standard för motorcykel rustning (löstagbar eller på annat sätt) i USA. Många tillverkare av skinnjackor med avtagbar rustning kommer istället att säga att de uppfyller Conformite europeiska (CE) standarder, vilket är de normer för rekord i Europa.
Tillbehör

Avtagbar pansar på en skinnjacka ska sättas fast på något sätt så att den inte glider ut ur lämplig position för att skydda föraren. Vanligtvis åstadkoms detta genom användning av krok-och-öglematerial (kardborrband eller ett annat märke), snaps fäst till öglor av tyg, eller speciellt konstruerade fickor inom manteln.
Överväganden

Armor med en kärna av aluminium är generellt utformad för engångsbruk, vilket innebär att den inte bör användas när det har haft en inverkan. Emellertid skinnjackor med avtagbart rustning allmänhet görs att ta missbruk av en olycka, så att en ryttare antingen är oskadade eller endast minimalt skadad, och det är möjligt att manteln kan bli unwearable ändå efter en olycka. Hook-and-loop material och fickor har en fördel jämfört med snaps - de inte utgör någon hård utbuktning som kan orsaka ytterligare obehag för en ryttare vid nedslaget. Endast rustning fäst med krok-och-loop materialet kan enkelt justeras så att rustning placering överensstämmer med en ryttare fysiska dimensioner samtidigt bär jackan. Snaps och fickor måste ändras via sy om passformen är inte korrekt från tillverkaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107286.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.