Hur att rengöra en Kawasaki 220 Bayou Förgasare

The Bayou 220 var ett verktyg-style all-terrain fordon som tillverkas av Kawasaki mellan 1988 och 2002, då den ersattes av Bayou 250. The Bayou s 215 cc encylindrig motor matades genom en rund slide-stil förgasare, som förlitat sig på gasvajern att fysiskt lyfta eller sänka gasventil. Under loppet av Bayou livstid, kan dess bränsletillförsel kontamineras av smuts eller skräp, som så småningom kommer att sätta igen förgasaren s bränslestrålarna. För att effektivt ta bort träskor, måste förgasaren avlägsnas och demonteras innan de doppas i en rengöringslösning. Saker du behöver
12 mm hylsa
4 mm insexnyckel
10 sockel
Tänger
Gas kan
10 mm skiftnyckel
Phillips skruvmejsel
10 mm uttag
Punch
Flat skruvmejsel
Container
Förgasare rengöringslösning
Vatten
Tryckluft
Skyddshandskar
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner

1

Park ditt Bayou 220 på en nivå arbetsområdet och dra åt parkeringsbromsen. Låt motorn svalna i minst 30 minuter.
2

Dra stolen frigöringsspaken och ta bort sitsen från Bayou. Unbolt främre borstskyddet och bärare rack, med hjälp av en 12 mm hylsa och en hylsnyckel. Skruva av tanklocket, ta sedan bort den främre och bakre luckan bränsletank, med en stjärnskruvmejsel eller en 4 mm insexnyckel. Ta bort skruvarna som framskärmarna till fotbrunnen paneler, med en stjärnskruvmejsel. Ta bort framskärmen, med hjälp av en 10 mm hylsa.
3

Skruva tanklocket på bränsletanken. Skruva bränsletanken monteringsbultar, två på framsidan av tanken och en på baksidan med användning av en 10 mm hylsa. Vrid bränsletanken petcock spak som sitter under vänstra sidan av tanken, till Off. Lyft bränsletanken utanför ramen och dra bränsleslangen bort av petcock utlopp, med en tång.
4

Lossa klämmorna som fäster förgasaren till luft rutan kanalen och motorns luftintag innehavaren, med en stjärnskruvmejsel. Tryck ut luften ur lådan kanal i förgasaren, skjut förgasaren åt sidan och ut ur intaget hållaren. Lyft förgasaren upp och ut ur ATV ram.
5

Skruva förgasaren topplatta för hand, dra sedan locket, gasvajer och gasreglage glida ut ur förgasaren bostäder. Dra kabeln och alla anslutna delar över sidan av ATV ramen för nu.
6

Lossa avtappningsskruven i botten av förgasaren s flottörkammaren, med hjälp av en skruvmejsel. Tappa kvarvarande bränsle i en gas kan, dra sedan åt avloppet skruven. Drag bränsleslangen bort av bränsleinloppet på vänster sida av förgasaren. Skruva loss choken kolven från toppen av förgasaren, med hjälp av en 10 mm fast nyckel.
7

Vänd förgasaren och ta bort flottörhuset och packningen, med en stjärnskruvmejsel. Avlägsna flottören från tornen på botten av förgasaren, användning av en stans. Lyft flottörventilen från mässing ventilsätet mellan flottören torn. Skruva loss ventilsätet, med hjälp av en 10 mm hylsa. Skruva loss de viktigaste och pilot jets, med hjälp av en platt skruvmejsel.
8

Skruva piloten luftskruven, placerad under förgasaren utlopp nära flottörhuset passande yta, med hjälp av en flat skruvmejsel. Räkna mängd varv krävs för att skruva skruven pilotluft för senare ominstallation.
9

Skjut gasreglaget glida upp och mot det övre locket och glida gasvajern slutet av fångsten skuren i botten av gasreglaget bilden. Tryck munstycksnålen upp och ut ur gasventil.
10

Placera förgasarkroppen, jetplan, flottörhuset, munstycksnålen, bränsle ventil och säte, gasventil, pilot luftskruv och flyta in i en behållare fylld med en förgasare rengöringslösning. Låt delarna i blöt i minst 30 minuter, sedan stiga ordentligt med varmt vatten.
11

föna alla de rengjorda delarna med tryckluft. Blås luft direkt genom förgasaren luft-och passager bränsle, samt pilot-och main öppningar jet. Installera flottörkammaren.
12

tillbaka ventilsätet, bränsleventilen, flyta, och piloten och viktigaste jets i förgasaren. Skruva skruven pilotluft och våren på plats, ställa skruven vid samma mängd varv som krävs för att ta bort den. Skjut bränsleslangen på förgasaren bränsleinloppet.
13

Tryck munstycksnålen i hålet i botten av gasspjället bilden. Slip gasvajern änden i bilden fångst. Skjut gasreglaget glida in i förgasaren, sedan skruva upp locket på plats för hand. Skruva fast choke kolven på plats på toppen av förgasaren.
14

Skjut förgasaren utlopp i motorns luftintag hållaren, skjut kanalen luften rutan på förgasaren inlopp. Dra åt båda klämmorna för att fästa förgasaren.
15

tillbaka bränsletanken på ATV. Skjut bränsleslangen på petcock utlopp. Skruva av tanklocket, sedan tillbaka framskärmen och både bränsletank täcker. Skruva tanklocket på plats. Sätt tillbaka sätet på ATV. Sätt tillbaka det främre borstskyddet och transportföretaget rack.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111638.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.