Hur man tar bort bakhjulet på en 2007 Honda 750 motorcykel

Drivaxeln som används av Hondas 2007 VT750 Shadow motorcyklar var utformad för att ge skugga ryttare med ett lågt underhåll ridvana. Tyvärr gör samma drivaxelsystemet det svårt att ta bort bakhjulet utan någon form av tidigare erfarenhet. Förfarandet är inte så svårt som det verkar vara, men gör de flesta Shadow ägare att ta bort och installera om bakhjulet inom en kort tidsperiod. Saker du behöver
12, 24 och 27 mm hylsor
hylsnyckel
Justerbar skiftnyckel
Motorcykel jack
Tänger
10 mm kombination skiftnyckel
Multipurpose fett
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på cykelställ. Lossa bakaxeln muttern från den vänstra sidan av bakhjulet, med hjälp av en 24 mm hylsa och en hylsnyckel eller en justerbar skiftnyckel.
2

Höj motorcykelns bakhjul från marken med hjälp av en . motorcykel jack
3

Ta bort sprinten från vridmomentet länken barens svängbulten - finns överst till höger på svingarmen - med en tång. Skruva av vridmomentet länkfältet mutter, med hjälp av en 12 mm hylsa och en hylsnyckel. Skjut vridmoment länkfältet svängbulten ur svingarmen och vridmoment länkfältet, lyft sedan bar vridmoment länk från svingarmen.
4

Skruva bromsstången justera muttern från slutet av den bakre bromsstång - placerad på höger sida av bakhjulet, under bakre bromstrumman - med hjälp av en 10 mm kombination skiftnyckel. Dra den bakre bromsstången ur bromstrumman armen.
5

Lossa bakre skruven axeln nypa från övre högra sidan av svingarmen, med hjälp av en 12 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra bakaxeln ut från den bakre svingarmen och hjul.
6

Dra bakhjulet mot höger sida av motorcykeln, med båda händerna för att frigöra hjulet från drivaxeln drevet ligger på vänstra sidan av svingarmen. Sänk hjulet till marken när det är gratis. Dra bromstrumman från den högra sidan av hjulet.
7

Sätt tillbaka bromstrumman på hjulet. Coat bakhjulet slutliga drevet - placerad på vänster sida av hjulet -. Och drivaxeln drevet med universalfett
8

Placera bakhjulet mellan svingarmen ben, lyft sedan på plats mot drivaxeln drevet. Skjut den bakre axeln genom den högra sidan av svingarmen och in i bakhjulet och den vänstra sidan av svingarmen. Snurra bakhjulet tills hjulet slutliga drevet ingriper drivaxeln drevet s splines. Skruva löst bakaxeln muttern på plats, med hjälp av en 22 mm hylsa och en hylsnyckel eller en justerbar skiftnyckel.
9

Sänk vridmoment länkfältet på svingarmen, skjut svängbulten genom baksidan av vridmomentet länkfältet och svingarm-monterade fästet. Skruva svängbulten muttern på plats, med hjälp av en 12 mm hylsa och en hylsnyckel, dra åt den till 18 foot-pounds med en momentnyckel. Slip en saxsprint i hålet borras i spetsen av svängbulten.
10

ner motorcykeln från motorcykeln uttaget, sedan sänka den på sin cykelställ. Håll bakaxeln muttern på plats, med hjälp av en 22 mm hylsa och en hylsnyckel eller en justerbar skiftnyckel. Dra bakaxeln till 58 foot-pounds, med hjälp av en 27 mm hylsa och en momentnyckel. Har en assistent sitta på motorcykeln för att komprimera de bakre strumpan absorbenter för att skapa ytterligare utrymme runt bakaxeln mutter, om det behövs.
11

Dra den bakre bulten axeln nypa till 18 foot-pounds, med hjälp av en 12 mm hylsa och en hylsnyckel.
12

Slip bakbromsen stången genom den bakre bromstrumman arm. Skruva bromsen muttern rod justering på plats, med hjälp av en 10 mm kombination skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111174.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.