Felsökning av en Kawasaki Voyager

En av Kawasakis super-sport touring motorcyklar, kom Voyager i två olika modeller genom åren. Voyager VII varade längst, debuterade 1986 och varade ända fram till 2003, medan den något mer kraftfulla Voyager 1300 varade bara 1983-1988. Fortfarande, trots skillnader i livslängd eller teknik, mindre reparation tips förblir likartad för båda Voyager-modeller. Kawasaki innehåller felsökningsinformation för båda cyklarna i bruksanvisningen för varje. Saker du behöver
Standard skiftnyckel
Wire-borste
1 msk bakpulver plus 1 kopp vatten lösning | 12-volts batteriladdare
Blyfri bensin
SAE 10W40 motorolja
Spruta
tändstiftsnyckel
Tändstiftsgap Tool Review NGK DPR8EA-9 eller ND X24EPR-U9 (Voyager VII) katalog NGK BPR6ES eller ND W20EPR-U tändstift (Voyager 1300)

Visa fler instruktioner
Elektrisk
1

Använd Voyagers elstart. Om motorn inte ens vända sig, kan det vara något fel med det elektriska systemet.
2

Se till att omkopplaren motorn stannar, som ligger på höger styre av både Kawasaki Voyagers, kopplas till "Kör"-läge. Annars kan startmotorn fungerar inte.
3

Kontrollera att kopplingen trycks in och transmissionen växlas till "Neutral".
4

bort den främre högra panelen nära höger styret åt huvudsäkringen. Ta försiktigt bort den ursprungliga säkringen med en tång. Om anslutningen i centrum av säkringen är trasig, har det blåst. Ersätt den med en ny 30A säkring.
5

Skruva av dummy tanklocket framför Voyager förarstolen för att komma åt batteriet och väska.
6

Skruva loss batterihållaren bultar och ta bort hållaren. Koppla loss den negativa (-) terminal, följt av bly från den positiva (+) pol. Lyft försiktigt ut batteriet ur fallet.
7

Inspektera skicket på batteripolerna. Använd en tråd-borste för att skrapa bort eventuell korrosion. För uppbyggd eller annat skräp, rengör polerna med en lösning av en kopp vatten blandat med en matsked bakpulver. Torka av polerna fullt med en ren trasa.
8

Byt batteri om originalet är skadat. Voyager VII tar en 12 volt, 20 ampere-timmars batteri medan Voyager 1300 tar en 12 volt, 26 ampere-timmars batteri.
9

Ladda batteriet fullt med en separat 12-volts batteriladdare .
10

tillbaka batteriet till dess fall, den här gången ansluter ledningen till den positiva polen först och minuspolen sekund. Sätt tillbaka batterihållaren och dummy tank.
11

Använd startmotorn. Om motorn fortfarande inte går att slå över, ta Voyager till en återförsäljare för att få det elektriska systemet kontrolleras.
Motor
12

använda startmotorn. Om motorn slås över men startar inte eller går men gör så oregelbundet, kontrollera bränslemätaren, placerad på framsidan instrumentpanelen.
13

Tanka blyfri bensin om bränslemätaren läser tom.
14

Kontrollera skicket på bränsle i tanken. Ta Voyager till butiken för att få bränsletanken dräneras om gummy eller vattnig bränsle är närvarande, eftersom detta är ett tecken på bensin kontaminering.
15

Park Voyager på plan mark för att kontrollera oljenivån i motorn nivå via motorns oljenivå mätare på nedre vänstra sidan av Voyager.
16

Skruva oljan tanklocket och fyll motorolja om oljan inte når den nedersta raden av oljan spårvidd. Både Voyager VII och Voyager 1300 tar SAE 10W40 motorolja. Om oljesticka behandlingen var över den översta raden, ta bort överflödig motorolja med en spruta.
17

Inspektera och ställa tändstiften nästa, som ligger i varje Voyagers cylindrar under den främre dummy tank och batteri fallet.
18

Lossa och ta bort varje tändhatten. Sedan, med hjälp av en skiftnyckel tändstift, rotera varje plugg moturs för att lyfta den från cylindern.
19

Byt tändstift om originalet var knäckt, spröd, eller brända. Voyager VII tar NGK DPR8EA-9 eller ND X24EPR-U9 pluggar när Voyager 1300 tar NGK BPR6ES eller ND W20EPR-U tändstift.
20

Ställ in tändstiftets elektrodavstånd enligt mätningen anges i bruksanvisning. Detta är måttet mellan kroken i slutet av tändstiftet. För Voyager VII, bör tändstiftet gapet för varje plugg mäta mellan 0,32 och 0,036 inches. Det bör mäta mellan 0,028 och 0,032 för Voyager 1300.
21

Använd en gnista verktyg stiftgapet att vidga springan tändstiftet, om nödvändigt, genom att försiktigt dra kroken bredare.

22

Tryck tändstiftet mot en fast yta för att förkorta avståndet tändstiftet.
23

tillbaka varje tändstift i respektive cylinder. Sätt sedan tillbaka batteriet fallet och dummy tank.
24

Starta motorn. Om motorproblem kvarstår, ta Voyager till butiken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110513.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.