Honda under 1960

Den japanska biltillverkaren Honda Motor Company tog sin största steget sedan bolaget 1948 grundande att börja exportera sin motorcykel lineupen till USA 1959. De blygsamt prissatta små cyklar skapat en ny nisch i motorcykeln marknaden en gång reserverad för stora touring cyklar. År 1963 lanserade Honda sina första tre bilmodeller i Japan, även om försäljningen i Nordamerika började inte förrän Civic debuterade 1973. Bakgrund

Honda påbörjade som den Honda Technical Research Institution grundades av Soichiro Honda 13 månader efter slutet av andra världskriget i Stilla Theater. Honda utvecklade två-cykel motorcykel motorer. I november 1947 producerade Honda sin första motorcykel, Honda A-typ, och satte den på rea. Följande år Honda bildade bolaget. Den A-Type var en oansenlig, lätt cykel med en tår gjuten aluminium bränsletanken och tvåtaktsmotor monterad vad var i grunden en cykel. Den mycket heartier fyrtaktsmotor för E-Type dök upp i 1951, följt av F-Type 1952. Honda använde en direktreklam kampanj till Japans 50.000 cykel återförsäljare att utveckla försäljningsställen för F-Type. Med mer än 5000 svar, etablerade Honda ett brett återförsäljaravtal. Addera New Market

Framgången för Honda motorcyklar i Japan uppmuntrade motorcykeln maker att ställa sig på Förenta staterna. Honda ansåg Sydostasien och USA som dess två alternativ att expandera verksamheten. Sydostasien hade en färdig marknad eftersom motorcyklar var det vanliga transportsättet. På ytan var USA mindre tilltalande eftersom amerikanerna använde motorcyklar för fritidsändamål och inte för arbete. Det verkade vara lite marknad för en 50 cc-motorer motorcykel. Honda erkände också att stora motorcyklar som Harley-Davidson, styrde motorcykeln marknaden. Emellertid hade cyklister av eran ett dåligt rykte på grund av påverkan av outlaw motorcykel grupper. Honda valde USA för just dessa skäl. Tillverkaren ville skapa en ny nisch.
US Sales

Etablera sitt amerikanska huvudkontor i Los Angeles 1959, sålde Honda 250 cc och 350 cc Dröm, 125 cc Benly och Honda 50 motorcyklar. Under 1959 och 1960 hade Honda sålt 1.000 enheter, vilket inte var en dålig start i ett land som hade en årlig omsättning hastighet av cirka 50.000 motorcyklar. År 1962, skjutit i höjden Honda amerikanska försäljningen till 40.000. Honda kontrakterade Grey Advertising för en media blitz. Greys kampanj slogan var "Du möter de trevligaste människor på en Honda." Det riktade teen och unga vuxna demografiska. Det presenterade en bild av ren, hälsosam kul och kontrade de negativa stereotyper som är förknippade med de stora motorcyklar. År 1966 anlände Hondas första off-road cykel, den 90 cc Hunter Club, som ett svar på ägarna modifierar sina Honda 50s för berget ridning.
Automobiles

slutet av 1950 motorcykeln Maker började sin strävan att bygga en kompakt, ekonomisk bil först för hemmabruk och därefter för export. År 1962 visade den ett par tvåsitsiga sportbilar, Honda Sport serien S350 och S500 och T360 subcompact lastbilen. Honda följde med ett intensivt program för att etablera en JDM försäljnings-och distributionsnätverk, begagnade bilar verksamhet och kundernas finansiella tjänster. Nordamerikanska försäljningen tog inte av förrän 1973 införandet av Civic.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111108.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.