Hur man installerar en Norton Commando Boyer Ignition

British tält, Norton, tillverkade den numera klassiska Commando motorcykel från slutet av sextiotalet till slutet av sjuttiotalet. Commandos använde en inline twin fyra cyclinder fyrtaktsmotor med en överliggande kamaxel. Motorerna var 750s, utom den sista Commandos, vilket var 850S. Hyllad av samlare, är en uppgradering som ofta har utfört ett utbyte av Lucas tändsystem för en modern Boyer elektronisk tändning. Saker du behöver
vanliga (icke-metriska) skiftnycklar och uttag
Standard skruvmejsel
Phillips skruvmejsel
Stroboskop (stroboskop) katalog Eltejp
Visa fler instruktioner
1

Förbered Commando för installation genom att tillträdet. Koppla ur bränslesystemet, enligt Boyer s webb instruktioner. Stäng av bränsletillförseln petcock, och ta bort bränsletanken och ledningarna. Koppla både batteri leder till att minska risken för elektriska stötar. Ta ur startnyckeln locket på sidan av motorn
2

bort hela Lucas brytaranordning, inklusive frånkoppling av två svarta sladdar -.. En med en gul rand och en med en vit rand

3

Titta på generatorn när du roterar vevaxeln med kicken - eller ha en hjälpare gör det. Stanna när generatorn visar veven monteringen är 31 graders rotation före TDC, eller övre dödläget märke.
4

Sätt i Boyer statorplattan hjälp av befintliga reglar, så att trådarna är på botten av plattan och så att magneten är i centrum av den övre timing hålet av statorn. Se till att statorn är halvvägs mellan dess justering slots.
5

Anslut två hankontakter i transmissionskåpan till liknande-färgade trådar på statorplattan. Följ dessa trådar upp, igenom ärendet och upp ramen, tills du hittar två bullet kontakter. Ta bort dem.
6

Ta bort alla låg-spänning kontakten från spolarna. Ta den vita och blå kabeln från motståndet mellan spolarna. Ta bort det röda jordkabel vid slutet av kondensorn, och anslut den till den positiva polen på vänster spole.
7

Sätt transistorlådan (elektronisk tändning) till terminalen på höger spolen. Fäst den vita och blå kabeln från motståndet till den vita transistorlådan tråd. Med eltejp, tejpen ändarna av alla original kablage och stoppa dem ur vägen, i tändningslåset bostäder. Dubbelkolla alla nya anslutningar för passform.
8

Byt bensintanken och gasledningar, och sätt tillbaka kablarna till batteripolerna. Starta cykel. Med ett stroboskop, justera försiktigt statorplattan, dubbelkontroll tändningen är inställd på 31 grader före övre dödläget vid 5000 rpm. Sätt tillbaka transmissionskåpan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111390.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.