Skillnad mellan Harley Davidson 96 & 96B Motors

Harley-Davidson släppt ett par twin-cam motorcykel motorer för att ersätta den gamla twin-cam 88 linje. De 96 och 96B motorer har mycket gemensamt, men det finns några viktiga skillnader, bland cyklarna då motorerna är standard. Den 96 motorn även kallad 96A motor. Båda släpptes som en del av den generation motorer efter Harley-Davidsons Evolution linje. Modeller

96 och 96B är inte utbytbara. Den typ av motorcykel avgör vilken motor används. Varje cykel med en 96ci-sized motor som är en del av den stora turnerande lineupen eller en medlem av Dyna familjen är utrustad med 96 motorn. Den 96B motorn är installerad i Softail modeller. Montering

Även motorerna delar många delar
, de är anslutna till cykel ram på olika sätt. De 96 motorerna är gummi-monterad. Detta innebär att gummiproppar är installerade runt motorn för att minska dess vibration och ovidkommande rörelse. Den 96B motorn har inte denna isolering funktionen. Den 96B motorn är fäst direkt på cykelramen. Emellertid monteringssystemet av 96 motorn inte avsevärt minska vibrationer vid tomgång. Istället går det smidigare när motorn accelererar. Den 96B är monterad på ett sätt som reducerar vibrationer även vid tomgång.
Motroterande Shaft

"B" i 96B motorn står för balanserad . Detta beror på att det finns en mellanaxel inuti motorn. Axeln snurrar att motverka vibrationer i motorn. Denna motverkande spinning axel placeras mellan svänghjulen. Designen är en del av anledningen till att motorn ger mindre vibrationer när cykeln är i drift vid låga varvtal.
Ström

96B motorn ger något mindre ström än 96 motor. Naturligtvis andra faktorer bidrar till cykelns totala effekten, men det finns en skillnad mellan de två motorerna. A 2009 Softail producerar 87,0 foot-pounds av vridmoment. I jämförelse, är den 96A motor i en 2009 Dyna Super Glide betyget på 92,0 fot-pounds av vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111577.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.