Information om Vetter kåpor för motorcyklar

Formkropp är en aerodynamisk komplement till ett fordon (flygplan, bil, motorcykel eller båt) som minskar luftmotståndet. Craig Vetter uppfann den första kroppen-monterad kåpa för motorcyklar i 1966. Modell-specifika kåpor

första Vetter kåpan gjordes av glasfiber och utformade för en viss modell av motorcykel. Inom några år Mr Vetter hade formar för fem modeller av motorcyklar, men hade svårt att hålla jämna steg med efterfrågan. Han bestämde sig för att konstruera en kåpa som skulle passa någon cykel.
Half Fairing

första genombrottet var Mr Vetter realisation i slutet av 1970 att den övre halvan av hans formplåtar var liknande. Han avbröt den nedre halvan av en kåpa avsedd för en Honda 750 och fann det passar på flera andra fabrikat. Ett intresseföretag, Jim Miller, döpt den nya stilen av spackling Windjammer och namnet fastnade.
Slutliga genombrottet

Den största kvarvarande bugg i drömmen om en one-size-fits-all motorcykel spackling var strålkastaren. De olika strålkastare stilar krävde en kåpa som kan göra det omöjliga. Det var Mr Vetter geni för att inkludera strålkastaren i klarar sig. Detta var det sista hindret, och Windjammer hade rensat den. Addera Postscript

Craig Vetter sålde Bolaget Vetter Fairing 1978. Motorcykel tillverkare, medvetna om populariteten av Vetter kåpor som en eftermarknad tillägg, började inklusive Vetter-liknande kåpor på lager modeller och 1983 blev företaget i konkurs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110160.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.