Hur byta olja på XR650L

Hondas XR650L infördes 1993 för att tillgodose behovet av en motorcykel kan färdas längre sträckor både på och utanför asfalterade vägar. För att säkerställa XR650L prestanda vid alla tidpunkter, rekommenderar Honda en total förändring av motorcykeln oljeförsörjning varje 2.000 miles. Dock är utformningen av XR650L smörjsystem något annorlunda från andra modeller och kräver ytterligare några steg för att tömma sin olja helt. Med rätt verktyg, bör hela proceduren tar minst 30 minuter att slutföra. Saker du behöver
Shop handdukar
14-mm hylsa
Hylsnyckel
Oljetråg
Momentnyckel
10-mm hylsa
Oljefilter
Funnel
SAE 10W40 motorolja, 2 liter
Visa fler instruktioner
1

Park ditt XR650L på cykelställ, sedan starta motorn. Låt motorcykeln tomgång på plats under tre minuter, sedan stoppa motorn och låt den svalna i minst 10 minuter.
2

Skruva av oljepåfyllningslocket, med dess fäste oljestickan, från toppen av ramröret mellan gastank och styret. Rengör tanklocket är oljestickan med en butik handduk. Addera 3

Skruva oljetanken s drain bolt från ramens främre ramröret, som sträcker sig ned från styret på framsidan av motorn, med hjälp av en 14-mm hylsa och en hylsnyckel. Dränera behållaren innehåll i ett oljetråg. Rengör avloppet bulten med en handduk, och sedan skruva det på plats med en 14-mm hylsa. Dra åt bulten till 29 foot-pounds med en momentnyckel.
4

Flytta oljetråget under vänster sida av motorn. Skruva avloppet bulten från motorns vevhus, som ligger bakom shifter pedal, med 14-mm-uttag och en hylsnyckel. Tappa av motorolja i oljetråget. Rengör avloppet bulten med en handduk, och sedan skruva det på plats med en 14-mm hylsa. Dra åt bulten till 18 foot-pounds med en momentnyckel.
5

Skruva av oljefiltret kåpans bultar, placerad på motorns högra vevhuset, med en 10-mm hylsa och en hylsnyckel. Dra bort luckan från oljefiltret och ta del av läget för inriktningshacket skuren i sidan av kåpan och vevhuset. Dra ut den gamla oljan filtrera ut ur motorn, för hand, och kassera den. Placera ett nytt oljefilter i motorn.
6

Rikta oljefilterlocket s justeringsskåra med vevhuset s hack. Skruva lockets bultar på plats med 10-mm hylsa och hylsnyckel. Dra åt oljefiltret bultarna till 9 foot-pounds med momentnyckel.
7

Placera en tratt i oljetanken är påfyllningsröret, mellan gastank och styret. Pout en liter SAE 10W40 motorolja i oljetanken, sedan bort tratten och skruva fast tanklocket på plats. Starta motorn och låt den gå i 1 till 2 minuter, sedan stoppa motorn.
8

Avlägsna tanklocket och torka av oljestickan ren med en butik handduk. Häll en halv liter SAE 10W40 motorolja i oljetanken, så kolla tankens oljenivå med mätstickan. Lägg små mängder olja i oljetanken förrän den fyllts till den övre markeringen tryckt på mätstickan. Skruva av oljestickan och påfyllningslocket på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110967.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.