Hur man installerar ett tändningslås i 2008 års Kawasaki 250R

A 2008 Kawasaki Ninja 250R: s tändningen är tålig under normala förhållanden, vanligtvis lider lite mer än några repor under sin livstid. Däremot kan ett elektriskt fel eller en akt av vandalism göra omkopplaren värdelös. Byta tändningslåset kräver demontering av motorcykeln. Men det verkliga problemet ligger i att ta bort de speciella bultar som fäster omkopplaren till den övre gaffeln klämman. Genom design, delvis borra ut skruvarna innan de kan skruvas. Försök inte här uppgiften om du inte känner att du kan fylla i det ordentligt. Saker du behöver
5 och 6 mm Allen skiftnycklar
Hylsnyckel
10 och 22 uttag mm
Vise
Körnare
Electric drill
1/4-tums borr bitars
Two, M6 x 16 mm Säkerhet Torx skruvar
Semi-permanent gänglåsning
Mutter föraren
TR20 Säkerhet Torx bit
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Skruva loss bulten på nedre kanten av den vänstra sidoluckan, placerad under framsätet och bränsletank, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Dra bort luckan från ramens montering packningar, och skjut skyddet mot framför motorcykeln för att ta bort det helt. Ta bort höger sidokåpa, med samma metod.
2

Lossa fästskruvarna från sidorna av framsätet, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Lyft baksidan av sätet en aning, och sedan dra den mot passagerarsätet tills kroken under stolens framsida är fri från motorcykelns ram.
3

bort plasten nitar från botten av den undre kåpan för att separera spackling paneler. Använd spetsen av en 5 mm insexnyckel för att trycka i mitten av nit, och sedan dra ut niten ur kåpan. Skruva den nedre kåpan fästbultar, med hjälp av en 5 mm insexnyckel och dra sedan kåpan panelerna åtskild från motorcykeln.
4

Ställ ventilen bränsletanken, placerad under vänster sida av tanken, till "On" läge. Skruva av par bultar vid basen av bränsletanken, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Lyft basen av tanken upp, sedan nå under tanken och dra ur bränslekopplingen nivå avsändare. Dra vakuumslangen från botten av tanken och ta bort bränsleledningen från bränslet ventilens utlopp. Dra bränsletanken bort från styret, och lägg den åt sidan.
5

Skruva isär bultar från den övre gaffeln klämman, med hjälp av en 6 mm insexnyckel. Lay styret över toppen av motorcykelns ram, där bränsletanken normalt monterar, för att undvika skador på broms slang och koppling kabel.
6

Lossa nypa bultar på båda sidor av den övre gaffeln klämman , med hjälp av en 6 mm insexnyckel. Skruva av styrningen klämma mutter, med en hylsnyckel och en 22 mm hylsa. Lyft den övre gaffeln klämma ut på framgaffeln, med en vaggande rörelse. Följ ledningarna tändningen från den övre gaffeln klämman till dess kontakt, placerad längs sidan av motorcykelns ram. Lossa kontaktstycket tändningslåset.
7

Montera den övre gaffeln klämman i ett skruvstäd, botten uppåt för att ge åtkomst till säkerhetsinställningarna tändningslåset bultar.
8

Punch en fördjupning i mitten av de båda huvudena säkerhet bult, med hjälp av en körnare. Borra säkerheten bulthuvudena ut från den övre gaffeln klämma, med hjälp av en 1/4-tums borrkronan och en borrmaskin. Stopp när bulthuvudet separerar från resten av bulten. Skjut tändningen av den övre gaffeln klämman. Skruva den återstående delen av säkerheten bultarna med skruvstäd-grepp tång.
9

Placera den nya tändningslåset på botten av den övre gaffeln klämman. Coat båda M6-by-16 mm säkerhet Torx bultar "trådar med en semi-permanent gänglåsning. Skruva skruvarna på plats, med hjälp av en mutter förare och en TR20 Security Torx bit.
10

Anslut nya tändningslåset kontakt i motorcykelns ledningsnät. Tryck den övre gaffeln klämman på framgaffeln. Skruva skruven gaffeln klämman på plats för hand. Dra det till 32 foot-pounds, med en momentnyckel och en 22 mm hylsa. Dra åt båda nypa bultar till 15 foot-pounds, med en momentnyckel och en 6 mm Allen socket.
11

Slip gummi chefer på framsidan av bränsletanken i fångsterna inbyggda i ramen, nära framgaffeln. Skjut vakuumslangen och bränsleledningen på plats och anslut bränslekopplingen nivå avsändare. Sänk bränsletanken till ramen. Skruva bränsletanken montering bultar på plats, med hjälp av en hylsnyckel och en 10 mm hylsa.
12

tillbaka de lägre spackling Panelerna på motorcykeln. Skruva spackling fästbultar på plats, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Skjut plastnitar i botten av båda spackling paneler.
13

Skjut sätet kroken i öppningen inbyggd i ramen, under bränsletanken. Skruva sitsupphängningen bultar på plats, med hjälp av en 5 mm insexnyckel.
14

Skjut den vänstra sidoluckan i skåran skuren i den bakre kåpan och skjut lockets flikar in ramens montering genomföringarna . Skruva fast bulten på plats i botten på sidokåpan, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Sätt tillbaka den högra sidoluckan, enligt samma metod.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111074.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.