Hur Rengör och smörj en motorcykel kedja

De flesta moderna motorcyklar använder fortfarande kedjedrivningar att driva cykelns bakhjul. Kedjor, speciellt O-ring eller X-ring typ, tål rejäl mängder av vridmoment och är utformade för att stöta bort de flesta element som smuts och vatten. Men motorcykel kedjor kräver täta underhåll, vilket innebär rengöring och smörjning av länkar och packningar. Saker du behöver
bakre stativet
Fotogen eller WD-40
Rag
Chain lube
Visa fler instruktioner
Rengör kedjan
1 < p> Ta din motorcykel ut för en 10 till 15 minuters skitkul att värma upp i kedjan. När en kedja värmer upp, länkarna expandera, maximera effektiviteten av smörjning.
2

När du drar cykeln i garaget, använd en bakre stativet för att palla upp bakhjulet. Om du inte har ett bakre stativ, ställ cykeln på cykelställ och ha en hjälpare luta cykeln mot cykelställ, lyfta bakhjulet från marken.
3

Flytta växelreglaget till cykelns neutralläge så att bakhjulet rör sig fritt.
4

Spray fotogen eller WD-40 på en trasa och ta tag i botten av kedjan. Kontrollera att det finns gott om utrymme mellan din hand och varje kedjehjul. Sakta snurra hjulet och samtidigt hålla ett fast grepp om kedjan. Upprepa denna process tills kedjan är ren. Ta en ren trasa och torka kedjan med samma process. Addera Lube Chain
5

Ge kan av kedjesmörjmedel en bra skaka, och kontinuerligt tillämpa glidmedel till utsidan av kedjan längs den bakre kedjehjulet. En hel kedja rotation kommer att göra susen.
6

Torka eventuellt överskott chain lube bort av baksvingen, kedjeskydd och andra omgivande delar. Kontrollera den bakre däcket för att säkerställa att ingen kedja glidmedel gjort sin väg till trappstegen.
7

Ta din cykel till en annan snabb dragning för att låta kedjan lube till fullo sippra i.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106564.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.