Vad orsakar en styrdämpare att misslyckas?

STYRDÄMPARE, även kallade stabilisatorer, är en integrerad del av en motorcykel styrsystem. I huvudsak är en styrdämpare en miniatyr stötdämpare. Till skillnad från andra stötdämpare som minskar chock för en motorcykel hjul, reducerar en styrdämpare chock i motorcykelns styrsystem. Skulle styrdämpare på din motorcykel misslyckas, kommer flera tecken åtfölja misslyckande. Att lära sig att känna igen dessa tecken kan du upptäcka och ersätta felaktiga STYRDÄMPARE tidigt. Brist på Dämpning

Det mest uppenbara tecknet på en misslyckad styrdämpare är frånvaron av dämpning. Dämpningen är en mekanism som stoppar din motorcykel från att vrida alltför abrupt. Om du upptäcker att din motorcykel förvandlar mycket snabbare än det brukade, är detta ett tecken på en misslyckad styrdämpare. Vanligtvis är detta problem som orsakas av skräp i din spjällets ventilelement eller slitna interna komponenter som behöver bytas.
Läckage

annat säkert tecken på en misslyckad styrdämpare är synligt läckage . Om du ser någon vätska läcker från din spjället, då det mycket väl kunde bli sämre. Sådant läckage kan emellertid också vara ett tecken på problem med din spjäll s fästen, och inte med spjället själv.
Piston Skador

Skador på ditt styrdämpare s kolv är också ett tecken på att din styrdämpare sviktar. Detta kan vara lite svårare att kontrollera än andra tecken, som du förmodligen kommer att behöva ta bort din styrdämpare för att göra det. Addera Styre Behavior

identifierbara tecken på att din styrdämpare har misslyckats innebär hur motorcykelns styre känner. Om du kan enkelt ställa in och vrida styret från sida till sida, då är det troligt att din styrdämpare har genomgått någon form av inre skador. Detta problem visar oftast upp i takt med läckage.
Monteringsfäste snedställning

Din spjället ska komma med ett monteringsfäste. Det sätt på vilket detta fäste är ansluten till motorcykelns ram kan ha en stor betydelse för den framgångsrika driften av din styrdämpare. Om det inte är i linje med den övre gaffelkronan av styrdämpare, då detta innebär att din styrdämpare inte kunna röra sig fritt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109538.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.