Hur man gör en cykel Chopper Motor

Chopper motorcyklar, också känt som mini-choppers, är mindre versioner av Harley-Davidson-baserade helikoptrarna. Kommersiellt tillgängliga, mini-choppers faller generellt i två klasser, allvarliga och nyhet. Den allvarliga sorten kan kosta $ 2.000 till $ 5,000 (baserat på graden av förfining) och har 50cc till 250cc motorer med upp till 20 hästkrafter. De är lämpliga för tillfällig användning på väg, ser ut som the real thing och ha kvalitet och hantverk av den äkta varan. Den nyhet sorten finns i $ 350 till $ 600-serien. Men deras ringa storlek, konstruktion och låg effekt begränsa dem till mestadels off-road bruk av unga ryttare. Om du har några stubbar att dra, eller alldeles för mycket fritid, och vill göra 0 till 20 mph i ett hjärtslag, är detta din maskin. Saker du behöver
Stålrör, ¾-tums och 1-tums diameter
1-by-¼ tum tjock stålband
1-av-1 tum stål vinkel
2-by-¼ tum tjock stålband
6 1/2-horsepower horisontell axel 4-takts motor
centrifugala kedjehjul koppling
Kedjehjul för att ge ca 8:01 till 10:01 minskning i två etapper med nummer 35 och nummer 40 Drivkedja Sida 2 hjul med däck
Styren
Saddle seat
skivbroms ställer
bågsvetsare
Portabel bandsåg
Mechanics verktyg ställa
Drill Press
Grinder
Vise bänk
Work (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Titta på riktiga helikoptrar på väg eller på på webben. Börja med att skissa egna idéer. Välj färger för färg och mönster som kommer att erbjuda kontrasten. Konstruktionsritningar av motorutrymmet och drivlina, bromsar och framgaffel /styre montering. (Den ritverktyg i MS Word kan vara oerhört användbart om du inte är föredragande. Med "formatering" måtten för varje stycke, kan du få en bra uppfattning om hur det kommer att lägga ut, både i omfattning och lokalisering. Prova! Du kan färglägga den för att se hur det kommer att se). Markera varje separat del i den slutliga ritningen för den exakta platsen och riktning det måste möta när ramen svetsas ihop.
2

Klipp stålrör och andra bitar, hålla dem i ett skruvstäd och använder en bärbar bandsåg. Fila eller slipa ojämna kanter smidig. Markera bitar med outplånlig markering, enligt platskod. Plan för att rita upp varje eftersom de skärs och formas. Mark vänster /höger /eller övre eller undre eller inre eller yttre. Detta steg är mycket viktigt, eftersom vissa delar kommer att se liknande senare. Märkning dem nu sparar timmar av bortkastad tid senare. Mät och borra så många hål du måste borra i pelarborrmaskin, innan stycken svetsas samman och du tvingas använda en handborr.
3

Ta dig tid att jigg /klämma /staga bitarna före svetsning. Mät församlingar och torg användning frikostigt. Det bästa sättet att få en rak cykel är att svetsa en rak cykel. Tack bitar säkert på plats i minst tre ställen först och sedan gå runt och avsluta hela svetsfogen. Svetsning ena sidan helt först tenderar att dra upp pjäsen mot svetsen, och leden blir sned. Chip någon svetsslagg om du använder pinnar, använd tråd hjul i en hög hastighet handborr att polera svets ren. Inspektera varje svets noggrant, det är där styrkan är. Kontinuerligt kontrollera mätningar och rätvinklighet eller rakhet som varje bit läggs. Försök att arbeta symmetriskt så att ramar kommer själv-räta som svetsar cool.
4

Finish ram och test för styvhet. Lägg drivlina komponenter, att se till drivkomponenter är uppradade med en stor stål vinkelhake. Bygg justeringspunkter i drivlinan systemet genom att använda långa bultar, flera brickor och muttrar, eller gängade stänger, och vantskruvar. Installera bromsskivor på hjul, kontrollera hjullagren är smorda, och montera hjulen. Lägg broms och kablar gasreglage. Starta cykel och provtur. Gör mekaniska justeringar, t.ex. väglinjer, kedjespänningen och justeringar kabel för broms-och gasreglage.
5

Demontera cykel, märkning bitar och fästen noggrant. Rengör och avfetta ram, gaffel och alla komponenter som ska målas eller på annat sätt klar. Sand och fyll vid behov. Detta är avgörande för en professionell slutprodukt. Ta tid här och uppmärksamma detaljer. Avfetta och rengör alla ytor med en putstrasa. Sprayfärg cykel enligt din efterbehandling system. Låt torka helt, så gör detalj efterbehandling. Sätt ihop cykel noggrant. Fästanordningar av rostfritt stål är väl värt den extra kostnaden. Loctite 242 fungerar bra för att hålla skruvarna tight utan låsbrickor. Ta dig tid att anpassa hjul och drivlina noggrant. Inspektera varje skarv och varje bult. Testa rida igen och justera efter behov. Slutligen, se till att någon speciell tar en bild av dig, den stolta ägaren, sitter på din nya mini-chopper.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106204.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.