Hur man tar bort avgaserna på en Triumph Daytona

Ta bort avgaserna på en sport cykel, mer än troligt att installera en eftermarknad avgassystem, är en av de första ändringarna --- ibland den enda --- en cykel ägare utför till skräddarsy sin cykel. Avgassystem ersättare är ganska lätt att göra och låta ägarna att skräddarsy ljudet av deras sport cyklar till belåtenhet. Byte av ljuddämpare och avgasrör på en Triumph Daytona tar mindre än två timmar och kräver endast grundläggande kunskaper. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Metric insexnyckel ställa
Cutter
buntband
Visa fler instruktioner
1

Ta förarsätet . Spaken mekanism som håller på sätet är beläget i det främre vänstra delen av sätet. Tryck in spaken och dra upp på sätet för att ta bort det.
2

Ta bort bulten passagerarsätet, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Du kommer att finna bulten belägen i den främre centrala delen av sätet, under klädseln. Skjut sitsen framåt och uppåt för att ta bort passagerarsätet.
3

Ta bort den bakre kåpan --- metallhöljet placeras över ramen --- under sitsen genom att ta bort de fyra Allen bultarna i hörnen av locket. Lossa stickkontakten för bakre bakljus och sätta hela församlingen åt sidan.
4

Ta bort de tre skruvarna som fäster avgasröret i ramen. Den första finns i det område där den bakre kåpan var, överst i mitten. Denna bult håller på flikarna som fäster ljuddämparen själv. Den andra är i mitten av cykeln, under del av chassit där förarens säte, nära den bakre stötdämparen. En insexskruven innehar denna mellersta armaturen på plats. Den tredje bulten är där avgasröret ansluter avgasgrenröret självt. Det är lätt att hitta eftersom rören kommer att vara av olika färger och du kommer att se en klämma där kopplingarna.
5

Ta bort klämman där avgasröret möter avgasgrenröret med rätt storlek hylsnyckel. Gå till mitten fixtur med en insexnyckel och ta bort den bult också. Slutligen, använd hylsnyckel återigen ta bort bulten som fäster ljuddämparen i den bakre kåpan området.
6

Lokalisera och skär buntband som håller den elektriska kontakten ansluter till den bakre bakljus. Flytta pluggen inåt mot mitten av chassit så att den inte fastnar i avgasröret när den dras ut.
7

Dra ut ljuddämparen och avgasröret montering. Stå bakom cykeln, ta tag i Zljuddämparaggregatet och dra enheten ut med en vridande rörelse till höger. Detta kommer att vinkla avgasröret så att den inte kommer att fastna på chassit och andra komponenter cykel. Räkna med denna församling att väga mer än 20 pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110672.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.