Hur man byter Ringar på en Harley

Harley-Davidson kolvar använder tre ringar för att innehålla tryckbelastningar och kontrollera olje stänk. De två ringarna närmast kolvens är kompressionsringar. Dessa är avfasade så de expanderande gaserna komprimering tvinga kanten av ringen i tät kontakt med cylinderväggarna. Oljan styrringen består av tre separata ringar. Den har en korrugerad ring oljeskrapring inklämt mellan två tunna ringar. När motorn har demonterats till den punkt där cylindrarna är avstängda och kolvarna är utsatta, kan ringarna bytas ut. Saker du behöver
Dental plocka in
Piston ring set
ringkompressorn Sida 3/8 tum spärrnyckel med lång förlängning
Visa fler instruktioner
1 < p> Ta bort de gamla ringarna. Skjut ringen i sitt spår tills ändarna exponeras. Håll ena änden av ringen med tummen. Haka fast den andra änden med en dental plockning och skala av änden av ringen ut ur spåret. Fortsätt peeling ringen tills allt är fritt från spåret, skjut ringen upp och stänga av kolven. Upprepa denna process med de återstående ringarna.
2

Inspektera ringspåren när de gamla ringarna är ute. Ta bort eventuellt kol eller skräp från spåren med dental plocka.
3

Installera den nya oljan mängdstyrfunktionen ringen. Installera en tunn ring först genom att koppla en ände av ringen på toppen av kolven sedan rulla den runt tills hela ringen är på kolven. Arbetet ringen hela vägen ner till olja kontroll spåret. Följ den med den korrugerade skrapring och den andra tunn ring på samma sätt. Stagger ändarna på skrapan och tunna ringar. Placera ändarna på ringarna 120 grader isär från varandra.
4

Sätt tillbaka bottenplattan kompressionsringen. Se till att det fasade sidan med grop stämplat på änden är vänd uppåt. Hook den ena änden av ringen på kolven och linda den på. Skjut ner den till det andra spåret. Montera den övre kompressionsringen på samma sätt. Rotera ringen slutar runt tills de är 180 grader från varandra.
5

Öppna ringkompressorn och installera den över kolven. Stäng av kompressorn och dra åt den med Ratchet och förlängningen. Skjut cylindern på kolv och låt den driva kompressorn nedåt och bort av kolven. Öppna kompressorn och ta bort den. Upprepa för alla kolvar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106049.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.