Typer av Bafflar

Bafflar används i många tillämpningar, men de är särskilt vanligt hos motorcyklar eftersom motorcyklar har lite annat för att dämpa deras motorljud. Alla skärmar, oavsett den specifika designen, har en sak gemensamt: stoppa direkta flödet av använt avgaser från motorn. Genom att stoppa det direkta flödet, muffeln ljudet. Häri ligger en inneboende konstruktion dilemma. Begränsa avgasflödet i en fyrtakts motor berövar motor hästkrafter och bränsleeffektivitet. De skapar en liten mängd av mottryck på motorn som bygger vridmoment, men för mycket kommer att skada motorns prestanda. Designers måste arbeta med denna kompromiss. Här är några olika typer av skärmar. Bågrör

Den enklaste typen av baffeln är ett avgasrör som är krökt. Kurvan i sig fungerar som en baffel. Medan nästan alla motorcykel avgaser kräver avgasrören ska plumbed med kurvor i dem att leverera avgas till baksidan av motorcykeln på ett logiskt och yteffektiva sätt, kurvorna tjänar också syftet med en mellanvägg.


Louvered Baffle

baffel mönster är nästan obegränsade i teorin, i praktiken de flesta är perforerade rör insatta i slutet av dina motorcyklar avgasrör (s). Mest luftningsgaller bafflar är ett rör ca 1 meter lång och ungefär 2 inches i diameter. Röret har en mössa eller partiell mössa i slutet som tvingar spenderat avgaser genom lamell öppningar, skapa förbryllande effekt.
Flera kamrar

Nästan alla motorcykel bafflar är "multi-kamrar" bafflar, eftersom baffeln är en kammare och de verkliga avgaserna fungerar rör som en andra kammare. Men vissa skärmar använder denna multi-kammare synsätt i baffeln själva. Dessa bafflar kraft avgaser in i ett perforerat eller louvered tube, där avgaserna träffar en mössa. Avgaserna tvingas sedan genom perforeringarna (hål) i en sekundär eller yttre baffel. Den yttre baffeln kan i allmänhet har samma funktion, men på en annan skala. Den yttre baffeln eller kammare kan anställa en annan utformning än den inre.
Glasfiber Packade

Mest avgas bafflar lita på avgas packning --- med glasfiber --- att utföra vissa av sina ljuddämpning. Vissa skärmar beroende glasfiberpackning som en integrerad medel för förbryllande. Så, är det design avsedd att tvinga avgaserna genom glasfiber packning, snarare än att använda packning bara för att dämpa det ljud som kan eka mellan baffeln och den yttre avgasröret. Packningen är en primär, inte en sekundär design funktion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110951.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.