Felsökning av en XR 600 Honda Motorcykel

Honda XR 600-serien är en välkänd off road motorcykel. Utrustad med ett robust fyrtaktsmotor och kyld encylindrig, kör cykeln smidig och har en bra kick till det när man rider. Produktionen av XR-modellen upphörde 2000, så du kommer inte att kunna hitta en helt ny XR 600 serien om din gamla inte fungerar, men du kan fortfarande felsöka och fixa det själv. Saker du behöver
Ficklampa
voltmeter
Visa fler instruktioner
1

hitta dina bränsletanken och ta bort bränsleslangen. Om din bränsleflöde hindras du har problem att starta din XR och hålla den på. Använd en ficklampa och titta in i bränsletanken. Om du ser något som ser ut som smuts eller rost, kan din tank har rostat inuti och rosten är igensättning av filtret skärmen i bränsletanken. För att rengöra din bränsletank måste du ta bort tanken från din XR och spola ut det med diesel eller rostborttagare i upp till 24 timmar.
2

Kontrollera dina tändstift. Kontrollera färgen och kondition varje tändstift. Pluggar som är för vita inte får tillräckligt med bränsle och de för mörkt får för mycket. Dra fast tändstiften, stäng tråd dem och ställa dem på motorn. Starta din cykel och se vilka tändstift. Om dina kontakter inte gnista inte somethings fel med din spole. Men det är en bra idé att om de flesta tändstift utom en eller två bör du byta ut alla tändstift samtidigt. Det kommer att spara tid i framtiden, och de är oftast säljs tillsammans, så du kommer inte att behöva köpa dem separat.
3

Kontrollera spolarna med voltmeter. Klipp den röda mätaren grepp till gråblå tråd på tändspolen och den svarta mätaren greppet till den andra kabeln på den motsatta sidan av spolen. Ställ in mätaren till 12 volt och börja din XR. Om voltmeter läser mellan ungefär 0,5-1,2 ohm, spolarna är fina. Om du får någon behandling alls, spolarna är felaktig och måste bytas ut.
4

Kontrollera batteriet med voltmeter. Klipp den röda mätaren greppet till den positiva kabeln terminalen (+) och den svarta mätaren grepp minuskabeln terminal (-). Ställ in mätaren till 12 volt och börja din XR. Om voltmeter bör registrera 12 volt. Något mindre betyder att batteriet är svagt och inte leverera tillräckligt med ström till tändsystemet. Du bör antingen helt ladda batteriet eller byt ut den om den är för gammal för att hålla en avgift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110762.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.