Hur ändrar jag Framdrev på en 125 Honda?

Även om CR125R är fysiskt mindre än resten av Hondas off-road motorcykel lineup, är det fortfarande en potent racer. Denna potential kan dock snabbt slitas ut den diminutiva smuts cykel bilfärd komponenter, såsom kedja och drev. De flesta ryttare kan ändra bakdrev utan problem eftersom det är lätt att nå genom att ta bort bakhjulet. Men med det främre kedjehjulet gömd inuti motorn, att ändra det kan vara skrämmande. Lyckligtvis är jobbet lättare än det verkar. Saker du behöver
Breaker bar
Hylsnyckelsats och hylsnyckel
Sprocket, front
Visa fler instruktioner
1

Lossa den bakre muttern differentialbroms med en breaker bar. Lossa kedjespännarna att släppa spänningen på kedjan. Skjut bakhjulet mot framför motorcykeln för att ge ytterligare kedjeslack.
2

Avlägsna par bultar som håller fast drevet locket på vänster sida av motorn med en hylsnyckel. Flytta impulsgivaren kabeln från klämman fäst vid den övre bulten och dra drevet täcker av motorn.
3

Dra kedjan från kedjehjulet och ta bort drevet s bulten med en sockel skiftnyckel. Dra drevet, bricka och krage bort av växellådans mellanaxel.
4

Skjut den nya drevet över mellanaxeln, anpassa kedjehjulet s splines med splines på mellanaxeln. Placera brickan och krage över axeln och säkra drevet genom att dra åt bulten med en hylsnyckel.
5

Loop kedjan över kedjehjulet och installera om drevet locket. Sätt i och dra åt nedre bulten med en hylsnyckel. Skjut den övre bulten tråg klippet pulser tråd och löst installera i kedjehjulet locket. Säkra impulsgivaren tråden under klämman och dra åt bulten helt.
6

Dra bakhjulet tillbaka i position och dra åt kedjespännarna. Dra bakaxeln muttern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106977.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.