Felsökning av en Goldwing 1100 Solenoid

Sedan introduktionen 1975 har Honda Goldwing förtjänat ett rykte om robust tillförlitlighet och minimalt underhåll. Trots detta kan det komma en tid när du hoppa på cykeln för en snabb tur till affären eller om du är redo att lämna för en lång resa och cykeln inte vända. Istället för att spendera pengar på dyra professionell butik tid, kan du själv ta reda på om startmotorsolenoiden är dåligt. Saker du behöver
Digital multimeter
14-gauge bygel
Visa fler instruktioner
1

Skift motorcykeln i friläge och ta bort den vänstra sidoluckan genom att försiktigt dra den fri från sina gummifästen. Lokalisera solenoiden till höger om batteriet. Dra solenoiden fri från infästningsöra och dra ut tillräckligt långt för att komma till trådarna.
2

Placera den svarta proben i digital multimeter på batteriets minuspol och den röda proben på pluspolen . Mätaren ska läsa om 12.3 volt om batteriet är bra. Låt den svarta proben på den negativa terminalen för återstoden av testningen.
3

Placera röda sonden på multimetern på den röda kabeln på solenoiden. Detta är den tråd som går direkt till batteriet. Mätaren ska läsa batterispänningen vid solenoiden terminalen. Om spänningen inte registrera sedan kontrollera den andra solenoiden terminalen. Om batteriet inte är närvarande vid antingen terminal sedan kabeln till batteriet är dåligt och måste bytas.
4

Vrid tändningsnyckeln och kill switch till "Run"-läge. Placera den röda proben på multimetern på den gula /röda kabeln på solenoiden. Tryck på startknappen och läs spänningen. Spänningen bör ange 12 volt vid terminalen. Om spänningen inte är närvarande, då startnyckeln, kan tråden eller på startknappen vara dåligt.
5

Placera röda sonden på multimetern på grön /röda kabeln på solenoiden. Vrid multimetern till "ohm" inställningen. Mätaren ska läsa om 10-20 ohm, vilket indikerar en god jord-krets. Om mätaren visar "1", då kretsen är öppen och visar på en möjlig dålig kopplingsomkopplaren eller neutral säkerhetsbrytare.
6 p Om spänningen var närvarande vid den gula /röda kabeln när startknappen var skjuts, sedan bifoga en bygel från grön /röda kabeln till den negativa batteripolen. Tryck på startknappen. Om magnetventiler manövrerar, då solenoiden är bra och problemet är på grund av kretsen.
7 p Om ingen makt var närvarande på den gula /röda kabeln när startknappen trycktes, sedan hoppa den gula /röda terminalen till den positiva batteripolen. Om magnetventiler manövrerar, då solenoiden är bra och problemet är på start kretsen.
8 p Om solenoiden aktiverar ordentligt och startmotorn fortfarande inte fungerar, sedan hoppa de två stora terminalerna i solenoiden tillsammans. Om startmotorn ingriper, är solenoidkolven dålig och solenoiden måste bytas ut. Om startmotorn inte fungerar efter att ha hoppat av magnetventiler terminalerna, då startmotorn eller startmotorn kabeln är dålig.
9

Avlägsna bygel och digital multimeter. Tryck solenoiden tillbaka till infästningsöra och tillbaka sidoluckan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110942.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.