Hur till Mold en tank Motorcykel Gas

Glasfiber gastankar är i en mängd olika motorcyklar, allt från motocrosscyklar till specialbyggda Caféracers. Även ett fåtal av dessa tankar finns tillgängliga på marknaden, den bestäms gör-det-själv konsumenten kan bygga en liknande produkt med off-the-shelf material. Skapa tanken görs genom att skapa en modell - eller plug - från grön oasis, som sedan används för att skapa en form. Även om detta kan vara en långsam process, användning av en form för att skapa den slutliga produkten kommer att säkerställa de bästa resultaten. Räkna med att spendera flera dagar för att slutföra detta projekt. Saker du behöver
grön oasis
Spraylim
Knife
220-grit sandpapper
Air kompressor
Mögel-release vax
Glasfiber duk
Epoxiharts
Saxar
Småcontainer
Paintbrush
spackel
Visa fler instruktioner
Skapa Plug
1

Välj ett stort block av grön oasis , eller limma flera mindre skum block tillsammans, med hjälp av spray lim.
2

Sculpt basen av gastank först, carving skummaterial med en vass kniv för att passa motorcykelns ram.

Billiga 3

Skär stora bitar från toppen och sidorna av gastank, med hjälp av en vass kniv, för att skapa en grov form av tanken. Koncentrera endast på att minska skummet till rätt storlek och allmänna formen av designen.
4

definiera formen på tanken, med en skarp kniv. Avrunda eller fyrkantiga de kanterna på tanken och inkludera alla detaljer som krävs av din design
5

Sluta då att se till att tanken är symmetrisk -. Jämnt formade på båda sidor av tanken - - och göra justeringar som behövs, med hjälp av en vass kniv för att skära mycket skum
6

Smooth formen av tanken, med 220-slippapper.. Blow slipdamm från ytan av pluggen med hjälp av tryckluft.
7

Coat pluggen med mögel-release vax.
Molding Plug

8

Förbered din glasfiber duk och epoxiharts. Skär glasfiberväv för att passa formen av tanken, med hjälp av vass sax. Blanda hartset i en liten behållare, efter alla riktningar som tillhandahålls av tillverkaren.
9

Vänd pluggen upp och ned så att botten av pluggen är vänd uppåt. Applicera ett jämnt skikt av epoxiharts på undersidan av pluggen, med hjälp av en pensel.
10

Placera glasfiberväv över hartsbeläggningen. Sprid annat skikt av epoxiharts över duken, med spetsen på penseln i en badda rörelse. Jämna ut eventuella luftbubblor i tyg eller plast med en spackel.
11

Lägg på ytterligare ett lager av glasfiber duk över föregående lager. Coat trasan med epoxiharts, med hjälp av en pensel. Jämna glasfiber skikten, med användning av en spatel för att avlägsna eventuella luftbubblor i hartset. Upprepa tills fyra skikt av glasfiberväv placeras över botten av pluggen.
12

Tillåt epoxihartset att härda över natten. Dra sedan den nedre halvan av formen av av pluggen.
13

Mögel den övre halvan av pluggen följer den process som visas ovan.
14

Avlägsna eventuella brister på de inre ytorna av formarna, med hjälp av 220-grit sandpapper. Fyll i låga områden på ytan med kroppen fyllmedel.
15

Coat de inre ytorna av formarna med mögel-release vax och skapa den slutliga bensintank, med hjälp av glasfiberduk och epoxiharts.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107723.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.