Hur Oil en Harley-Davidson

En Harley-Davidson motorcykel kan ridas nästan oändliga när vårdas på rätt sätt. Även helt behålla din Harley kommer att innebära ett brett spektrum av förfaranden, regelbundet byta olja är en av de viktigaste uppgifter som bidrar till din motorcykel allmänna hälsa. Under normala omständigheter, bör oljan i din Harley motor, transmission och primär Kedjehus montering ändras i 2500-mil intervall. Dock får utökade ridning sessioner försämra oljeförsörjning mycket tidigare. Hela processen är ganska enkel och bör inte ta längre än en och en halv timme att slutföra. Saker du behöver
5/8-tums socket
Hylsnyckel
Oljetråg
Momentnyckel
bandnyckel
Oljefilter
20W50 motorolja, 3 QTS.
85W140 växellådsolja eller Harley-Davidson transmissionsolja, 1 qt.
Torx T-27 skruvmejsel
5W30 motorolja eller Harley-Davidson primära olja, 1 qt.
Visa fler instruktioner
Motor Oil
1

Hitta din Harley-Davidson motor avtappningspluggen. Softail modeller placera sina avtappningspluggar längs tvärbalken på undersidan av sina ramar, medan touring modeller placera sin dräneringspluggarna under överföringen, bakom motorn. Alternativt, Sportster modeller använder en dräneringsslang som är ansluten i botten av den vänstra ramen järnväg.
2

Ta bort avtappningspluggen från din Harley-Davidson, med en 5/8-tums hylsa och ett hylsnyckel. Låt motorn oljeförsörjning att rinna in i ett oljetråg tills flödet reduceras till en liten rännil.
3

Rengör avtappningspluggen med en handduk, och sedan skruva det på plats med din 5/8-tums socket. Dra åt avtappningspluggen till 20 foot-pounds med en momentnyckel.
4

Skruva av oljefiltret från framsidan av motorn med en rem skiftnyckel, sedan kasta den. Ta bort förpackningen från din nya oljefiltret, sedan fylla den med färska 20W50 motorolja. Gnid en liten mängd olja längs filtrets tätande O-ring med fingret.
5

Skruva den nya oljefiltret på plats för hand tills den sitter mjukt mot motorn. Dra åt oljefiltret en extra kvarts varv för hand.
6

Fyll din Harley-Davidson oljetank med 3 QTS. av 20W50 motorolja, med hjälp av en tratt.
Transmission Oil
7

Leta överföringen avtappningsplugg längs botten på växellådshuset. Skruva bort avtappningspluggen med en 5/8-tums socket och en hylsnyckel. Låt växellådsoljan rinna in i ett oljetråg tills det reduceras till en rännil.
8

Rengör kontakten transmission avloppet med en handduk, och sedan skruva det på plats med din 5/8-tums socket . Dra åt avtappningspluggen till 20 foot-pounds med en momentnyckel.
9

Fyll växellådan med 1 qt. av 85W140 växellådsolja eller Harley-Davidson transmissionsolja, med hjälp av en tratt.
primärfluid
10

Skruva ur skruvarna från den runda kopplingen inspektionslucka på den primära Kedjehus på vänster sida av motorn, med en Torx T-27 skruvmejsel. Dra locket och dess packning bort från den primära Kedjehus.
11

Skruva den lilla avloppet bulten direkt under kopplingen inspektionslucka hamn med en Torx T-27 skruvmejsel för att dränera vätska från den primära Kedjehus in ett oljetråg.
12

Rengör avloppet bulten med en trasa, sedan skruva det på plats med din Torx T-27 skruvmejsel när flödet av den primära vätskan har reducerats till en rännil. Dra avloppet bulten till 16 foot-pounds med en momentnyckel.
13

Häll 1 qt. av 5W30 motorolja eller Harley-Davidson primära oljan direkt in i den primära Kedjehus genom kopplingen inspektionslucka.
14

tillbaka locket kopplingen inspektion och dess packningen på den primära Kedjehus. Skruva lockets bultar på plats med din Torx T-27 skruvmejsel. Dra åt bultarna till 10 foot-pounds med en momentnyckel, alternerande mellan bultar i ett korsvis mönster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110909.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.