Hur Time en 1978 Yamaha 750 Special

Den XS750 introducerades ursprungligen 1976, idrottsliga en 747 cc, tre-cylindrig motor som förlitat sig på en uppsättning av tre mekaniska kontaktpunkter brytare för att driva sitt tändsystem. Detta arrangemang hade en nackdel, eftersom smärre tändningen justeringar var svårt för de flesta XS750 ägarna att utföra själva. Genom 1978, var XS750 erbjuds som en specialutgåva modell i USA, med en distinkt chopper-liknande utseende och en elektronisk tändning, vilket i hög grad förenklad rutin timing justeringar. Medan grundläggande handverktyg kommer att arbeta för denna uppgift, är ett stroboskop ett måste. Saker du behöver
Tändningsnyckelns
Timing ljus
stjärnskruvmejsel
12 och 17 mm nyckel
Kontakt Cleaner Review WD-40
Visa fler instruktioner
tidlägejustering
1

Sätt motorcykelns tändningsnyckel i sadellåset under vänstra sidan av sätet och låsa upp sitsen. Lyft sätet öppna helt för att komma åt batteriet. Anslut din timing ljus röda klämma till batteriets pluspol och den svarta klämman till den negativa polen.
2

Kläm tidpunkten ljusets induktiv pick-up klipp på tändstiftet kabeln på toppen av motorns vänster cylinder.
3

Avlägsna skruvarna från transmissionskåpan från vänster sida av motorns cylinder, med en stjärnskruvmejsel. Dra bort kåpan för att komma åt motorcykeln tändningen pick-up platta. Ett litet visningsfönster skuren i den övre vänstra delen av pick-up plattan, vilket gör att timingen frammatningsenheten nedanför pick-up platta ses som motorn är igång.
4

Starta motorcykeln och håll stroboskop framför den pick-up plattans fönster. Håll knappen på timing ljus för att aktivera sin strobe ljus. Den raka timing linje etsas in i botten av plattans siktfönstret bör anpassas med F märket tryckt in tidpunkten frammatningsenheten när den passerar nedanför blixtljus. Pick-up platta måste vridas en aning om F markeringen visas till vänster eller höger i fönstret tajming linje.
5

Lossa pick-up platta fästskruvar med en stjärnskruvmejsel . Sätt en platt skruvmejsel i pry hack i övre högra delen av pick-up plattan och vrid bottenplattan tills F märket är i linje med visningsfönstret tajming linje. Dra den pick-up platta skruvar med en stjärnskruvmejsel.
6

Öppna gasspjället, med twist grepp på höger handtag, för att öka motorns varvtal till 3000 rpm. Detta kommer att öppna mekanismen timing frammatningsenheten att öka tändningen för hög hastighet. Placera timing ljus över visningsfönstret och observera frammatningsenheten mekanismen. Fönstrets timing linje bör anpassas med ett par raka märken på frammatningsenheten, vilket indikerar att tändningen har avancerat fullständigt. Om markeringarna inte rada upp med timing linjen, kommer förskottet mekanismen behöver tas bort och rengöras.
7

tillbaka transmissionskåpan på motorcykeln, med en stjärnskruvmejsel för att dra åt lockets bultar . Koppla tidpunkten ljuset från tändstiftet kabeln och batteriet, negativ klipp först, följt av den positiva klämman. Sänk sitsen och tryck ner den tills sadellåset klick stängs. Addera Rengöring av Ignition Advance mekanismen
8

Skruva av pick-up platta skruvar med en stjärnskruvmejsel. Dra pick-up plattan bort från motorn för att avslöja mekanismen tändning förväg.
9

Demontera mekanismen tändförställningen från motorns vevaxel. Mekanismen hålls på plats av en krage och en bult, försöker skruva bara bulten bara kommer att vända vevaxeln. Håll mekanismen krage med en 17 mm nyckel för att förhindra att vevaxeln rör sig och skruva loss skruven med en 12 mm nyckel. Dra kragen off av vevaxeln och ta förskottet mekanismen.
10

Rengör förväg mekanismen med en delar renare spray för att ta bort all instängd smuts mellan mekanismens vikter. Smörj vikter 'vridpunktema med en liten mängd WD40. Flytta vikterna för hand från deras fulla stängd till fullt öppet läge för att säkerställa att de kan röra sig fritt. Om vikterna fastnar eller vägrar att flytta efter rengöring, byta ut förskott mekanismen.
11

tillbaka förskottet mekanismen på vevaxeln, sätter styrpinnen på vevaxelns ände i hålet på baksidan av förskottet mekanismen. Skjut kragen på vevaxeln och håll den på plats med en 17 mm nyckel. Skruva in bulten i änden på vevaxeln med en 12 mm nyckel.
12

tillbaka pick-up skylt på motorn, med en stjärnskruvmejsel för att dra åt dem löst plattans skruvar. Återställ tändinställningen som visas i avsnitt 1.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110106.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.