Så ändrar Moped tändstift

Mopeder blir snabbt populär som ett billigare transportsätt, särskilt med de stigande gaspriserna. Mopeder måste underhållas och uppdateras, precis som du skulle en bil eller lastbil. Tändstift är en viktig komponent till funktionen av mopedens motor och ska bytas när de bränner ut. Instruktioner
1

Bekanta dig med din moped motor och dess komponenter. Detta bör omfatta batteri, tändstift, packningar huvud och andra komponenter. Om du förstår den grundläggande funktionen av din moped motor, kommer det att bli enklare att ställa diagnos när det finns ett problem.
2

Förstå hur man "läser" din tändstiftet för att lära sig hur varm din moped motor är körs. Detta är viktigt eftersom om motorn är igång för varmt det kan gripa kolven och alltför häftiga innebär att du inte får en tillräcklig elförsörjning kör hela motorn. "Läs" tändstiftet genom att helt värma upp motorn, sedan titta på den keramiska isolatorn inuti pluggen för att se vilken färg det är. Det bör vara ljusbrun eller ljusbrun. Alltför ljus betyder att motorn är igång för varm. För mörk eller vått utseende betyder förgasaren är för stor.
3

Hitta din moped tändstift på toppen av din cylinder. Använda en 13/16th-inch skiftnyckel, lossa tändstiftet genom att placera skiftnyckel runt toppen av tändstiftet och vickar den lite. Detta gör att du kan ta bort tändstiftet för hand.
4

Inspektera nytt tändstift för att kontrollera eventuella skador. Installera det genom att placera tändstiftet i det tomma uttaget den gamla kom ut. Det bör dyka rätt på plats. Du kan använda skiftnyckel så att den hoppar på plats om du är obekväm gör det med handen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106156.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.