Hur man tar bort Bafflar Från 1993 Yamaha Virago 750S

En av de bästa sätten att öka effekten på en 1993 Yamaha Virago 750 är av utprovade sann metod för att öka mängden luft som matas in i motorn och genom att öka hastigheten med vilken avgaserna avlägsnas från motorn. Medan det finns billigare sätt att göra detta, till exempel med bolt-on delar, är det möjligt att minimera bekostnad av ändringen. Det lättaste sättet att göra är att ta bort eller borra avgas bafflar från ljuddämparna. Saker du behöver
3/8-tums enhet socket uppsättning
Elektrisk borr
Metal slipning bit
Hålsåg
Spetstång
utdragen
borr
Visa mer instruktioner
1

Unbolt Yamaha avgas halsdukar från avgasrören med hylsnyckel. De monteringsbultar är belägna precis under passageraren fotpinnen med en ytterligare monteringsbulten belägen mellan halsdukar nära bakaxeln av motorcykeln. Med ljuddämparna låste upp och lossade, glida dem i Virago s avgasrör mot baksidan av cykeln.
2

Säkra Yamaha Virago s halsdukar till en stabil arbetsyta som en arbetsbänk. Ladda metall slipning bit in i borren. I den öppna änden av avgasröret från vilken avgaserna går ut, kommer du att se en rund metallskiva som omger en mindre diameter innerrör. Det inre röret är själva avgasröret, och metallskivan är den första av två bafflar. Mellan bafflarna är vadderade glasfiber eller stålull. Den yttre diametern hos metallskivan är svetsad på det yttre skalet av ljuddämparen. Använd metall slipning bit för att ta bort denna svets. Utför samma operation på den andra ljuddämparen.
3

Load hålet såg in i borren. Center för hålsåg guide borra i mitten av den inre avgasröret, och sedan skära bort innerdiameter runda metall skivan för att frigöra den från det inre avgasröret. Ta sedan bort den från ljuddämparen. Gör samma sak med Virago andra ljuddämparen.
4

Ta bort glasfiber eller metall vadd inifrån ljuddämparen med ett par nål-tång. Med 1993 Yamaha Virago inre ljuddämpande material avlägsnas, är det dags att ställa de halsdukar. Sätt tillbaka dem på Virago, och sedan dra runt motorn. Om du är nöjd med ljudet, är du klar. Om du vill öka ljudet, borra inre baffeln. Stäng av motorn innan du fortsätter.
5

Ladda förlängda bitlängden borra in i borren, och sedan använda den för att borra flera hål i den inre baffel av avgaserna. Ju fler hål du borrar, desto starkare avgaserna blir. Försök inte att helt ta bort denna baffel, dock, eftersom det bidrar till att fungera som en strukturell medlem av ljuddämparen, håller Virago halsdukar till avgasröret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110848.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.