Hur att tappa ur oljan på en 250 Kawasaki Bayou fyrhjuling

The KLF250 Bayou, producerad av Kawasaki, utformades som en mångsidig och robust all-terrain fordon som kunde fylla nästan alla off-road entusiasten behov med en minimal investering. The Bayou: s 228-cc, encylindrig motor har utformats med fokus på enkelhet för att ge en bekymmersfri körupplevelsen. Bygger emellertid Bayou på en stadig tillförsel av ny olja för att bibehålla motorns tillförlitlighet i fält. Under normala omständigheter bör motoroljan bytas efter varje 10 timmars kontinuerlig användning. Smutsigare körtillstånd förorenar oljan, kräver ett omedelbart avtappning av oljan för att förhindra mekaniska fel. Saker du behöver
Oil fånga pan
Hylsnyckel
10 och 17 uttag mm
Shop handdukar
Oil drain bolt tätningsbricka
Oljefilter
2.1 liter, 10W- 40 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Starta ATV och ta det för en kort, fem minuters resa att värma sin motor och oljeförsörjning. Park ATV på en nivå arbetsområdet när den har värmt. Låt motorn svalna i ytterligare 10 minuter.
2

Lägg ut en olja fånga pan direkt nedanför motorns vevhus. Skruva av oljepåfyllningslocket från toppen av den högra motorhuven, för hand. Skruva oljan rinna bult från botten av vevhuset, med hjälp av en hylsnyckel utrustad med en 17 mm hylsa. Låt oljan rinna ur motorn i minst 10 minuter.
3

Rengör olje gängorna avlopp bult med en butik handduk. Inspektera skicket på oljan rinna bult tätningsbricka. Byt ut tätningsbricka, om det är böjt eller trasiga. Skruva skruven oljan rinna in i vevhuset, för hand, skruva sedan in skruven till 22 foot-pounds med en momentnyckel och en 17 mm hylsa.
4

Flytta din olja fånga pan till höger sidan av ATV, direkt nedanför oljefilterlocket fäst den högra motorkåpan. Skruva av par bultar som fäster locket oljefiltret till höger motorkåpan, med hjälp av en hylsnyckel utrustad med en 10 mm hylsa. Dra bort kåpan från motorn och ta bort oljefiltret. Låt den kvarvarande oljan rinna ut ur oljefilterhuset, torka sedan den högra motorkåpan ren med en butik handduk.
5

Kontrollera skicket på oljan i tråget. Byt oljefilter, om oljan luktar bränt eller verkar smutsiga. Sätt oljefiltret i motorn, sedan montera oljefiltret locket på den högra motorkåpan med en hylsnyckel och en 10 mm hylsa. Dra åt oljefiltret bultarna till 78 tum-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
6

Slutför alla motorns arbete som behöver utföras, sedan fyller på motorn med 2,1 liter 10W-40 motorolja genom oljan påfyllningshalsen inbyggd i toppen av den högra motorkåpan. Torka bort eventuellt utspilld olja med en handduk, och sedan skruva oljepåfyllningslocket på plats för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111432.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.