Hur du köper en begagnad Harley

Att äga en Harley-Davidson motorcykel är en dröm för många människor. Tyvärr, för en stor del av dessa människor, att äga en Harley är inget annat än en dröm eftersom de flesta av Harley-Davidson lineup kan kosta lika mycket som en lyxbil. Detta kan göra att äga en Harley en ganska kostsam investering som kräver en ansenlig mängd av den disponibla månadsinkomst och en oklanderlig kreditvärdighet. Lyckligtvis kan köpa en begagnad motorcykel vara ganska fördelaktigt för den sparsamma köpare. En snabb sökning i en lokal tidningens radannonser eller webbplatser som Craigslist kan avslöja en guldgruva av begagnade Harley-Davidson motorcyklar att välja mellan. Men innan du gör ditt slutliga val, finns det några fallgropar att tänka på. Instruktioner
hitta en begagnad Harley
1

Forskning de olika motorcykel modeller som erbjuds av Harley-Davidson för att fastställa vilket som är rätt för dig. Om du inte har en aning om vad du letar efter ännu, kanske du vill bege dig till din lokala Harley återförsäljare och titta runt. Om möjligt, sitta på cykeln för att ge dig en bättre känsla av storlek och vikt. Plocka inte en cykel som är för stort, eller för litet, för dig. Detta gäller särskilt om det kommer att vara din första motorcykel. När du har ett tydligt mål, kommer whittling genom platsannonser bli en lätt match.
2

Review de begagnade motorcyklar som finns i ditt närområde först, med hjälp av din lokaltidning eller craigslist. Du kan utöka din sökning till omgivande områden om du har möjlighet att transportera motorcykeln, ska du köpa den. Lista ner eventuella erbjudanden, inklusive information såsom säljarens kontaktuppgifter och det begärda priset.
3

Jämför frågar priser med ett rekommenderat konsumentpris och inbyte värden som tillhandahålls av Kelly Blue Book. Kom ihåg att dessa värden anges endast som en vägledning, som ofta motsvarar en begagnad Harley-Davidson i utmärkt skick.
4

Ordna ett möte med motorcykelns ägare. Detta ger dig en möjlighet att inspektera motorcykeln och hjälper dig att avgöra om detta är cykeln för dig. Köp inte en motorcykel bygger enbart på en bild från säljaren. Även en bild kan säga mer än tusen ord, ser cykeln personligen är tid och väl använda pengar.
Inspektera Motorcykel
5

leta efter tecken på skada eller övergrepp . Trots uppenbara skador kommer att sticka ut som en öm tumme, motorcyklar tenderar att drabbas i mindre urskiljbara sätt. Leta efter oljeläckage runt motorns cylindrar eller små gasläckor från förgasaren. Kontrollera däckens skick och drivrem, letar efter sprickor eller torr röta, vilket kommer att orsaka problem på vägen.
6

Titta noga på bilden. Eventuella sprickor eller böjda områden bör omedelbart diskvalificera motorcykeln, om du inte har den skicklighet och resurser som behövs för att reparera ram.
7

Testa fjädring, speciellt framgaffeln. Börja med att titta på det område där gaffelbenen uppfyller gaffel reglagen. Nästa, tryck ned den främre änden med bromsen för att komprimera gaffeln något. Släpp bromsen och kör fingret över gaffel röret. Om den kommer bort slick, eller om gaffel olja är synlig på tuben, har cykeln en sliten eller skadad olja sigill, vilket kommer att leda till en kostsam reparation räkningen.
8

Kontrollera vägmätare. Medan en välskött Harley kan rida på för hundratusentals miles, de flesta high-körsträcka motorcyklar inte kan vara värt din tid, som några av de mest kostsamma underhållsrutiner utförs cirka 15.000 till 23.000 miles.
9

Testa de elektriska komponenterna. Vänd cykeln på och kontrollera att alla lampor fungerar. Kontrollera att blinkers fungerar på båda sidorna och flash jämnt och att bromsljuset tänds när endera eller båda bromsar. Tuta och kontrollera att strålkastare fungerar på hel-och halvljus.
10

Starta motorn. Den elektriska startmotorn ska vända smidigt, startar motorn lätt. Lyssna efter problem tecken, såsom en ojämn tomgång eller extremt högt skrammel eller knackar från motorn.
11

Kontrollera motorcykelns VIN (Vehicle Identification Number) mot avdelning. Den 17-siffriga VIN ligger på vänster sida av ramen och är tryckt på styrhuvudet, att de främre gaffeln svänger på tuben. Om titeln och VIN inte stämmer, lämna omedelbart.
Stänga affären
12

Betrakta det allmänna tillståndet för motorcykeln. Ta hänsyn till körsträcka, år och fysiska tillstånd av cykeln när man överväger det begärda priset.
13

Gör ett rimligt erbjudande till motorcykeln, om du känner att det begärda priset är rättvist. Återigen bör ditt erbjudande vara realistiska och bygga på tillståndet i cykeln. Ett bra erbjudande kommer att ge en win-win situation för båda parter. Inte förolämpa inte säljaren med en lowball erbjudande.
14

Stäng affären. Har säljaren underteckna titel och få ett köpebrev, om möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106585.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.