Hur man byter den U-Joint i en 1999 Yamaha ATV

Många av ATV produceras av Yamaha 1999 drevs av en axel-driven transmission. En universalkoppling används för att ansluta sig till drivaxeln till ATV transmission, vilket gör att axeln att röra sig med ATV: s bakhjul och fjädring. Den U-leden är skyddad från smuts och skräp med en gummistövel. Med tiden kan boot riva eller sträcka, vilket smutspartiklar att komma in och förorena U-leden. Om det lämnas oskyddade för länge, kan den U-joint rost till en fast massa eller separat, förhindrar drivaxeln från svarvning. Saker du behöver
10, 12, 14 17 och 22 uttag mm
hylsnyckel
Jacks
skruvmejsel
delar rengöringsspray
litiumförtvålat smörjfett

Visa mer instruktioner
1

Dra gummihylsorna bort av bakaxeln, placerad i centrum av hjulens nav. Lossa de bakre hjulens muttrarna och hubbar "center mutter, med hjälp av en 17 mm och en 22 mm hylsa och en hylsnyckel, respektive.
2

Lyft den bakre änden av ATV bort av marken med en ATV-uttag. Skruva det bakre hjulets hjulmuttrarna med din 17 mm hylsa och dra hjulen bort av bakaxeln. Lossa hubbar "centrum nötter med din 22 mm hylsa, skjut naven bort av bakaxeln. Addera 3

Skruva den bakre bromsok s bultar, placerad på vänster sida av bakaxel, med hjälp av en 12 mm hylsa. Skjut bromsok bort den bakre bromsskivan och hänga den från ATV ram, med ett bungee rep.
4

Skjut den bakre bromsskivan bort av den vänstra sidan av den bakre axeln. Dra bakaxeln ut från den högra sidan av den bakre svingarmen. Unbolt fästet dragkrok från svingarmen, om sådan finns, med hjälp av en 10 mm hylsa.
5

Placera en domkraft under svingarmen slutliga drevet, till stor församling att bakaxeln var inrymt i. Skruva slutväxeln växelns monteringsmuttrarna med en 14 mm hylsa. Dra det slutliga drivkugghjulet bort från svingarmen och drivaxeln. Ställ den slutliga drevet åt sidan.
6

Dra drivaxeln och U-joint ut från svingarmen. Lossa slangklämmorna som håller drivaxeln känga till motorn och svingarmen, med hjälp av en skruvmejsel. Dra boot ifrån ATV och inspektera den för sprickor eller brott. Om inga skador är synliga, installera det på motorn och ATV. Om boot är skadad på något sätt, ersätta boot med en ny.
7

Dra U-joint off i slutet av drivaxeln. Rengör drivaxeln med en delar rengöringsspray, då pälsen axelns manliga och kvinnliga slutar med ett litium-tvål-baserat fett. Placera ett nytt U-leden över den manliga änden av drivaxeln. Coat motorn-änden av den U-fog med en litiumtvål-baserat fett. Sätt i U-fog och drivaxeln i svingarmen och på motorn.
8

Lyft slutliga drivkugghjulet på plats mot svingarmen, med hjälp av en domkraft. Slip honänden av drivaxeln på den med splines försedda axeln på baksidan av det slutliga drivkugghjulet. Skruva växelns monteringsmuttrarna på plats med ditt 14 mm hylsa. Sätt tillbaka fästet dragkrok till den bakre svingarmen, med användning av en 10 mm hylsa.
9

Tryck på den bakre axeln genom den högra sidan av svingarmen. Skjut den bakre bromsskivan på den vänstra sidan av bakaxeln. Slip bakre bromsok över bromsskivan, sedan skruva det på plats med en 12 mm hylsa.
10

Skjut bakhjulet knutpunkter på båda ändarna av bakaxeln. Skruva hubbar "centrum muttrarna löst på plats med en 22 mm hylsa. Montera de bakre hjulen på båda naven och löst skruva hjulens muttrarna på plats med en 17 mm hylsa. Avlägsna ATV från din jack. Dra åt de bakre nav "centrum nötter helt, följt av de bakre hjulens hjulmuttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110783.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.