Hur man tar bort svingarmen på GSX-R

Som en integrerad del av din Suzuki GSX-R: s strukturella makeup, måste den bakre svingarmen hantera flera uppgifter på en gång. Svingarmen själv är en gaffel-liknande struktur som svänger mot baksidan av GSX-R ram och motor, fungerar som en fästpunkt för bakhjulet, bromsar och stötdämpare. Även Suzuki har utformat svingarmen att vara mycket tålig, extrema manövrar och effekter orsakade av en krasch kan snedvrida enhetens aluminiumchassi. Ta bort en skadad svingarmen är inte en lätt uppgift utan en fungerande förståelse för din GSX-R chassi och fjädring. Saker du behöver
4-mm och 5 mm Allen skiftnycklar
12-mm, 14 mm, 19 mm och 32 mm-uttag
Hylsnyckel
Phillips-skruvmejsel
Jack
Chain brytare Tool Review Suzuki svingarm pivot dragkraft justering socket
Visa fler instruktioner
1

Avlägsna bultarna som fäster nedre kåpan till GSX-R: s ram, användning av 4-mm och 5-mm Allen nycklar. Lossa klämman fästa ljuddämparen till avgasrören med en Phillips-skruvmejsel. Skruva loss ljuddämparen monteringsbulten med en 14-mm hylsa och en hylsnyckel. Dra ljuddämparen bort av avgasrören och ställ åt sidan. Placera en domkraft under tvärbalk på undersidan av motorcykelns ram för att lyfta bakhjulet från marken.
2

Ta befälhavaren länk från din GSX-R: s kedjan, med hjälp av en kedja brytare verktyget, dra sedan av kedjan från de främre och bakre kedjehjul.
3

Lossa kedjan muttrarna justerskruvar lås på båda sidor av svingarmen med en 12-mm skiftnyckel. Skruva loss bakaxeln muttern med en 32-mm hylsa och en hylsnyckel och dra sedan bakaxeln ur svingarmen och bakhjulet.
4

Unbolt bakre bromsok från sitt monteringsläge på höger sida av svingarmen med en 14-mm hylsa och en hylsnyckel. Dra ut klippen fäster bromsoket bromsledningen till svingarmen, sedan avbryta bromsok från motorcykelns ram med ett bungee rep.
5

Skruva på stötdämparen bak övre bultar och muttrar från GSX-R ram, med användning av en 14-mm hylsa och en hylsnyckel, följt av små, mutter och bult fästa stötdämparen till svingarmen förbindelsestång. Dra stötdämparen ut från mellan svingarmen och motorcykelns ram.
6

Skruva loss bultar och muttrar som fäster paret koppling spakar till länkstången, placerade under svingarmen, med en 14-mm uttag och en hylsnyckel. Unbolt länkstången från svingarmen med 14-mm hylsa.
7

Placera en 19-mm hylsa och en hylsnyckel över svingarmens vridaxel huvudet på vänster sida av ramen och håll den stadig. Skruva loss svingarmen vridaxel låsmutter från höger sida av GSX-R-ram, med hjälp av en Suzuki svingarm pivot socket dragkraft justerare och en hylsnyckel. Dra svingarmen vridaxel ur ramen för hand, dra sedan svingarmen åtskild från motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110903.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.