Hur får man mer kraft ur en Sportster 1200

Den Sportster 1200 är en liten, smidig motorcykel som drivs av Harley-Davidsons 1200cc Evolution V-twin motor. För de flesta ryttare, är den effekt som fås ur motorn mer än tillräcklig. Däremot kan den Sportster motor börjar känna något dämpad efter ett tag, skickar sin ägare i sökandet efter mer makt. De flesta metoder för att maximera din Sportster 1200 potential kan utföras i ditt eget garage med grundläggande handverktyg och som innebär utbyte av lager komponenter. Större motor arbete och tuning kräver dock omfattande och kostsamma, mekaniskt arbete. Instruktioner
1

Byt beståndet systemet luftintaget. Fabriken utrustade luftintaget är restriktivt, så att en mindre mängd av luft in i förgasaren. Även om detta minskar föroreningar, uteffekt minskar också. Ta bort filtret lager luft och intag och ersätta den med en friflytande högpresterande intag och luftfilter kommer att möjliggöra en ökad mängd luft in i förgasaren för starkare förbränning och högre effekt.
2

Byt beståndet avgassystemet. Avgassystemet, liksom luftintaget, är också utformad för att minska utsläppen, både gas-och hörbart, genom användning av mindre diameter avgasrör och mellanväggar. Installera ett friflytande systemets prestanda avgassystem, vilket inkluderar en ökande diameter längs avgasrören, och mindre restriktiva eller flyttbara mellanväggar kommer att förbättra flödet av avgaser, ökande makt.
3

bestycka om förgasaren. Som levereras från fabriken, använder förgasaren på din Sportster 1200 en serie munstycken, eller strålar, att dosera en viss mängd bränsle i luften dras in från intag för att skapa luft /bränsleblandningen som krävs för att driva motorn. Denna blandning är inställd magrare, vilket innebär att det finns mer luft än bränsle i blandningen, för att minska utsläppen. Tyvärr, berövar denna magra tillstånd även motorns effekt. Byta förgasare s jets med större jetplan kommer att lägga mer bränsle i luft /bränsleblandningen, vilket gör den rikare och öka kraften i förbränningen. Detta steg är obligatoriskt efter byte av luftintag och avgassystem för att kompensera för den extra mängd luft färdas genom motorn.
4

Byt beståndet enhet (fram) remskiva. En Sportster 1200 är utrustad med en 29-tandad remskiva som drar drivremmen för att slå det bakre hjulets driven remskiva. Detta möjliggör anständiga acceleration samtidigt ge mer komfort medan ridning på motorvägshastigheter över 55 mph. Byte av remskiva med en 27-tandad remskiva från en 883 Sportster kommer att dramatiskt öka acceleration, men det kommer att göra att motorn arbeta hårdare och minska komforten samtidigt motorvägsfart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107126.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.