Hur Carry Cyklar på Utility Trailers

Bära din motorcykel på ett verktyg släpvagn är en ganska enkel uppgift. Den viktigaste aspekten är att cykeln säkert vara fastspänd på plats. Storleken på cykeln bestämmer antalet fästpunkter som du ska använda för att säkra den. Dessutom är det en bra idé att använda en specialitet hjulkloss för cykeln, eftersom detta hjälper att motorcykeln förskjutning under transporten. Saker du behöver
Ratchet remmar
Motorcykel hjulkloss
Visa fler instruktioner
1

Montera hjulkloss på golvet i nyttofordonstrailern. Om du transporterar bara en motorcykel, montera chock i mitten av trailern så att så mycket av motorcykelns vikt är över trailerns axel som möjligt. Om du transporterar två eller flera motorcyklar, sprider vikten jämnt över däcket på släpvagnen. De flesta stoppklossar installera genom unbolting tre fästbultar från botten av hjulet chock, och sedan skruva den till däck på släpvagnen.
2

Fäst dragkrok på kulan av dragfordonet . Detta kommer att förhindra att vagnen välter när den lastas med motorcykeln.
3

Drive motorcykeln på släpet och placera den så att framhjulet är i chock och bakhjulet är direkt bakom det. Sänk cykelställ, och sedan stänga av motorcykeln, lämnar sin sändning i växel.
4

Säkra framhjulet i hjulkloss. Vissa stoppklossar använder en självlåsande mekanism som håller hjulet på plats, medan andra inte gör det. Om hjulkloss inte körs, ett spännband runt hjulet chock och genom ekrarna på hjulet för att hålla den på plats.
5

Fäst ett spännband från förarens fotpinnar av motorcykeln till varje sida av släpvagnen. Detta kommer att höja motorcykeln, så fäster remmen på den sida som cykelställ är den första, men lämnar några inches av slack i remmen. Fäst remmen på andra sidan av motorcykeln och dra den nedåt för att höja motorcykeln till ett vertikalt läge utan att dra cykeln över för långt. Dra åt remmen på andra sidan av motorcykeln, liksom.
6

Fäst ett spännband från vardera sidan av den bakre svingarmen av motorcykeln på sidan av vagnen, och sedan dra varje rem ordentligt.
7

Kör en rem genom ekrarna på bakhjulet och fäst den bakre delen av släpvagnen.
8

Fäst ett spännband på varje sida av motorcykelns styre och dra den till de främre hörnen på släpvagnen. Dessa bör vara stram, men inte så hårt att de komprimera suspension. Om upphävandet inte tillåtit någon pjäs, kommer banden börjar så småningom till striden under transport och kan gå sönder. Dessutom, linda krokarna runt både styret och släpvagnens ram för att förhindra krokarna från att släppa under transport.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111027.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.