Hur tar kopplingen Av en Yamaha Blaster

Alla terräng fordon utsätts för hårda ridning miljöer som kan påskynda effekterna av slitage på motor och transmission. Krävande förhållanden är mycket svårare på transmissionen används av Yamahas 200 cc Blaster ATV eftersom den använder en handbok, spak-manövrerad koppling för att överföra kraften till bakhjulen. Spirited ridning och effekterna av tid kan så småningom slitas ut metallen och plattorna fiber i kopplingen, vilket gör att transmissionen glida under makten. Ta bort kopplingen för en fullständig översyn är enklare än det verkar och kan göras på mindre än en timme. Saker du behöver
Oljetråg
10,12,14, 17 millimeters uttag
Hylsnyckel
Momentnyckel
bandnyckel
Flat skruvmejsel
Visa mer Instruktioner
1

Placera ett oljetråg under sändningen avtappningsplugg, placerad under höger sida av Blaster motor. Skruva bort avtappningspluggen med en 17-mm hylsa och hylsnyckel. Tappa av växellådsolja i oljetråget. Skruva bort avtappningspluggen på plats. Dra åt avtappningspluggen till 14 foot-pounds med en momentnyckel.
2

Ta rätt golvplattan och fotstöd från Blaster för att komma åt kopplingen. Lossa skruvarna som håller plattan och fotstödet till ramen, med en 14-mm hylsa och en hylsnyckel. Dra fotstödet bort från ramen, haka loss fjädern från toppen av den bakre bromspedalen.
3

Skruva den stora muttern från basen av kickstart spaken, placerad ovanför den högra sidan av motorn, med användning av en 17-mm hylsa och en hylsnyckel. Dra spaken kickstart av kickstart axel.
4

Skruva ur skruvarna från kanten av kopplingskåpan, placerad på höger sida av motorn, med en 10-mm hylsa och en sockel skiftnyckel. Dra kopplingskåpan och dess packning av motorn.
5

Håll kopplingen stadigt med en rem skiftnyckel. Skruva den lilla muttern från mitten av kopplingen och fem bultar från tryckplattan i ansiktet av kopplingen, med en 12-mm-uttag och en hylsnyckel. Dra ut bultarna med sina bundna kopplingsfjädrar och dra tryckplattan från kopplingspedalen. Dra de sex kopplingslamellerna från kopplingspedalen för hand, följt av alla sex plåtar fiber friktion.
6

Böj sidorna av låsbrickan bort från den stora kopplingen boss mutter vid centrum av kopplingen med en flat skruvmejsel. Håll kopplingen stadigt med en rem skiftnyckel och skruva loss kopplingen chefen muttern med en 17-mm hylsa och en hylsnyckel. Dra kopplingen chefen mutterns låsbricka, kopplingen chef och distansen ur kopplingshuset för hand. Dra kopplingshuset och resterande spacer av motorn för hand.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110776.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.