Hur anpassa fjädringen på en GSX-R

Den GSX-R är en sport cykel tillverkad av Suzuki. Den GSX serie motorcyklar är mycket eftertraktade inom street cykel och samhällen racing. Upphävandet av dessa cyklar är lätt trimmad av bakgården mekaniker eller helg cykel entusiasten. Vid justering av fjädring, kom ihåg att redovisa vägförhållanden, vilken typ av ridning du gör, din vikt, och vikten av allt som du bär. Styvare justeringar (mindre studs) är den allmänna tumregel när man rider aggressivt eller racing, och mjukare justeringar är önskvärda för casual ridning. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Skruvmejsel
Collar övre justering verktyg
Visa fler instruktioner
1

Justera främre markfrigången genom att haka dina styrkronor och skjuta gaffel röret uppåt eller nedåt, beroende på vilket sätt du vill justera det. Denna inställning beror på din längd. Den trippelklämma är fästet som håller styret på plats och ligger direkt över gaffeln på cykeln.
2

Justera bakre ride höjd genom att vrida de två stora muttrarna höger under bakre chock . Detta kommer också att bero på din längd.
3

Justera främre förspänning genom att justera den stora muttern på toppen av gaffeln röret. Du kommer att behöva justera detta om din fjädring bottnar (komprimera helt på gupp) ut eller om din gaffel är toppning ut (studsar).
4

Justera bakre förspänning genom att vrida kragen toppen på toppen av fjädern. Du kommer att märka skårorna i kragen toppen som du kan använda som steg. Du kommer att behöva en krage övre justering för att justera den. Ställ sag till 30mm för gatbruk och 25mm för användning av spåren.
5

Justera främre rebounder genom att justera den lilla skruven som är på muttern för att justera förspänning. Ställ rebound så att när du trycker ner på din cykel, inte studsar högre än dess normala vila höjd.
6

Justera bakre studsmatta, som ligger längst ner i den bakre stöt. Ställ rebound så att när du trycker ner på din cykel, inte studsar högre än dess normala vila höjd.
7

Justera de bakre kompressionsdämpningen genom att vrida skruven som är på toppen av stötdämpare. Vrid skruven moturs och räkna hur många klick du hör. Sedan, rotera den igen för hälften av denna mängd klick. Om du hör åtta klick, vrid den tillbaka in i fyra klick.
8

Justera de främre kompressionsdämpningen genom att justera skruven i botten av gaffeln. Vrid skruven moturs och räkna hur många klick du hör. Sedan, rotera den igen för hälften av denna mängd klick. Om du hör åtta klick, vrid den tillbaka in i fyra klick.
9

Rida din cykel och justera varje av de komponenter som du tycker passar. Detta är inte en exakt vetenskap, och det kommer att kräva en del tester och tuning efter dina åkattraktioner att hitta det perfekta justeringar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110777.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.