Hur byta olja på en Kymco Agility 50

Gammal, smutsig olja kan bilda en tjock slam, vilket påverkar hela motorns prestanda. Ett tecken på att oljan behöver bytas är en grovt tomgång motor eller en som förbrukar mer bensin än vanligt. Oljan på en Kymco Agility 50 skoter bör bytas efter de första 186,4 miles eller 300 kilometer, och därefter var 1242,7 miles eller 2000 kilometer efteråt. Om Kymco skoter drivs i dammiga eller kalla områden oljan kommer att försämras eller brytas ned snabbare än normalt och kommer att behöva bytas oftare. Saker du behöver
Momentnyckel
Oljetråg
Motorolja SAE 15W/40
Pappershandduk
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln med användning av huvudläktaren på plan mark. Ta bort oljestickan och ställ den åt sidan på en säker plats.
2

Avlägsna bulten oljekontroll och tätningsbricka, som är placerade på undersidan av motorcykelns chassi, nära bakhjulet.

3

Lägg ut en Oljetråg under avloppet bulten, som ligger nedanför oljekontroll bulten. Ta avloppet bulten. Tappa ut all olja. När all olja har runnit ut motorcykeln, byt bulten oil drain och tätningsbrickan. Dra åt skruven oljan rinna med en momentnyckel till ett vridmoment på sex till nio fot-pounds.
4

Häll motorn SAE 15W/40 olja i oljehamnen där oljestickan sitter fylla upp motorn med olja. Motorn kan hålla upp till 0,10-liter olja så överdosera inte förbi detta belopp. Sätt tillbaka oljestickan och dra åt locket.
5

Slå på motorcykeln och kontrollera olje bulten för läckor. Om den gör det läcka, dra åt oljan bulten för att skapa en starkare försegling. Stäng av motorn och vänta 30 sekunder. Kontrollera oljenivån genom att ta bort oljestickan. Torka av stickan med en bit pappershandduk. Sätt tillbaka oljestickan och ta bort den. Håll i änden av mätstickan över några pappershanddukar för att läsa den. Mätstickan har linjer som är märkta, så att du vet hur mycket olja i bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110766.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.